BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapılanmayı ve ona teslim olmakla suçladığı CHP ve MHP4yi hedef aldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, yeni ortaya çıkan Kabataş'taki görüntüler sonrası kendisini özür dilemeye çağıran Bahçeli'ye "Duvarlara 'Zulüm 1453'de başladı' sloganını yazan Türkiye düşmanlarını, ecdat düşmanlarını savunmak, artık ey Bahçeli sana mı kaldı? " diyerek tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, kaset esareti altında kalmakla suçladığı CHP yönetimi için "CHP'nin ipleri, hiç kimse kusura bakmasın, işte bu Haşhaşiler örgütünün eline geçmiştir." dedi.

Erdoğan hem CHP'ye, hem Kabataş görüntülerinden sonra Erdoğan'ı özür dilemeye çağıran Bahçeli'ye ve paralel yapılanmaya sert sözlerle yüklendi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Arena spor salonunda AK Parti seçim beyannamesi ve belediye başkan adayları toplantısında konuşma yaptı. İşte öne çıkan satır başları:

İSTANBUL'U İLKLERLE BULUŞTURDUK

İstanbul'a bunca yeşil alanla tanıştıran, raylı sistemle tanıştıran biz olduk. Belediyeyi halka açan biz olduk, beyaz masa uygulaması mesela. Kentsel dönüşümü başlatan biz olduk. Sosyal belediyeciliği, katılımcı çevre dostu hizmet belediyeciliğini tanıtan biz olduk. İlklerin belediye başkanı olarak milletin teveccühünü kazanan biz olduk.

SARIGÜL BALIK AVLIYOR

CHP’nin İstanbul’daki belediye başkan adayı bizim temizlediğimiz Haliç’te geçen gün baktım balık avlıyor. Biz göreve geldiğimizde Haliç’ta balık yoktu karalar vardı. Şimdi balık da var, şimdi yüzüyorlar da.

ihtiyar.jpg

İSKİ yolsuzluğunun önüne biz geçtik. Yolsuzlukların içindeki iski de farklı bir gelişme yaşadı. 2.5 milyar dolar borç devraldık. Hem yatırım yaptık hem borç ödedik. Sanmayın ki şiir okuduğum için mahkum ettiler, bizi milletin gönlünde sarsılmaz yer edindiğimiz için mahkum ettiler.

12 yıl önce Şırnak'a havalimanı olacak kim inanırdı? Ama şimdi oldu mu? Mesele bu. Şu anda hastanesi olmayan il kaldı mı? Şimdi hastaneler daha modern. Yolsuzlukların olduğu ülkede bunları yapabilir miydiniz?

DİKİLİ AĞACINIZ NEREDE?

CHP'nin genel müdürü ne diyor ben 90 yaşında bir partiyim. Soruyorum 1938'den sonra bu ülke için ne yaptınız? Hangi eseriniz var?

Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu 90 yaşındaki parti, beceriksiz ellerde artık kendisini inkar eder bir noktaya gelmiştir. CHP, paralel örgütün şantajları ile kayıtları ile kasetleri ile tamamen esaret altına alınmıştır Türk lirasının üzerinden Atatürk'ün resimlerini çıkardılar İnönü'nün resimlerini koydular. Eseri bunlar. Nerede dikili ağacınız var?

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİ

1.Katılımcı belediyelik: Her belediye, oradaki yaşayanlar
insanlar, kanaat önderleri ile işbirliği içinde olmalıdır.
2. Kültürel belediyecilik: Kültür ve sanat merkezlerinden, meslek edindirme kurslarına kadar gençlerin bilgilerini arttıracak deneyimler yaşatacağız. Kültür ve medeniyetimizi en başta şehirlerde aktaracağız.
3.Sosyal belediyecilik: AK Partili belediyeler bu konuda ilkleri başardılar, sosyal yardımlara daha çok ağırlık vereceğiz, yoksulları, çocukları, engellileri, özellikle gazilerimiz, şehitlerimizin yakınları o ülkenin belediye başkanına emanettir. Çözüm aranacak.
4. Çevre dostu belediyecilik: Çevre konusunda çok büyük hassasiyet olduk, parkları, bahçeleri, kişi başına düşen ağaç miktarını arttırdık. Cumhuriyet döneminde yeşile en çok önem veren parti olduk.
5. Hizmet belediyeciliği: Sudan, çevren temizliğine, ulaşımdan, kanalizasyona kadar her şeye akılcı çözümler üreteceğiz, şehirlerimizin altyapılarını imar etmeye çalışacağız.

CHP'nin arkasında Dersim katliamı var, 27 mayıs darbesi var, darağacına gönderdikleri Menderes ve arkadaşları var. Eğer darbe girişimi varsa CHP oradadır. Eğer cesaretiniz varsa CHP grubunda ortalığa dökülen ses kayıtlarını da dinleyin dedim. Dün bazı ses kayıtları ortalığa döküldü.

CHP BUNLARI DİNLESİN

Buyursun CHP, bunları dinlesin. Buyursun MHP, bunları dinlesin. Elindeki medyasıyla Hükümete, milli iradeye alçakça saldıran medya patronunun, kirli işlerinin üzerine gitsinler. Benim ofisimi dinlemek için konulmuş böceği ABD'nin üzerine atma pazarlıklarını dinlesinler.

CHP'NİN İPLERİ HAŞHAŞİLER ÖRGÜTÜNÜN ELİNDE

Azerbaycan üzerine yapılan kirli hesapları dinlesinler. CHP içinde yapılan operasyonları, pazarlıkları, kurulan kumpasları dinlesinler. Ama bunları dinleyemezler, dinletemezler. CHP'nin ipleri, hiç kimse kusura bakmasın, işte bu Haşhaşiler örgütünün eline geçmiştir.

'PARALEL DEVLETE ÜYE OLACAĞIM' DERSE KİMSE ŞAŞIRMASIN

Çok yakındır. CHP'nin Genel Müdürü çıkıp da 'nerede bu paralel devlet, nerede bu örgüt, gidip de üye olacağım' derse hiç kimse şaşırmasın. Hiç kimse şaşırmasın. CHP'nin son 2 aydır Ergenekon'dan bahsettiğini duyan var mı? Soruyorum, var mı? CHP'nin son 2 aydır 17 Aralık'tan sonra Silivri'den, Silivri hakimlerinden söz ettiğini duyan var mı?

KASETLE GELİRSEN KASETLERİN ESİRİ OLURSUN

Allah aşkına soruyorum, CHP'nin içinde hiç mi aday yoktu da gittiler en sağdan aday devşirdiler. Marjinal sol gruplar, ülkücü CHP'li bir kısım ülkücü, CHP'li adayların reklamını yapıyor. Bunu izah edecek biri var mı? CHP, kasetlerin bedelini ödüyor. Kasetle gelirsen işte böyle kasetlerin esiri olursun. Son kullanma tarihin geçince de yine kasetle gidersin. Olay budur."

EY BAHÇELİ SANA MI KALDI?

MHP genel başkanı dün çıkmış, bakın çok enteresan. Hanım kardeşlerim özellikle dinlemeli. Kabataş olayından dolayı Başbakan özür dilesin diyor.

Ey Bahçeli, Gezicileri savunmak sana mı kaldı? Başörtüsü ile yanında 6 aylık çocuğuyla linç girişimine uğrayan başörtülü kızımızın karşısında Gezi vandallarını savunmak sana mı kaldı? Duvarlara 'Zulüm 1453'de başladı' sloganını yazan Türkiye düşmanlarını, ecdat düşmanlarını savunmak, artık ey Bahçeli sana mı kaldı?

ak-parti.20140219142156.jpg

Marjinal sol örgütlerini, terör örgütlerini cam çerçeve kıran, sokakları ateşe veren, Dolmabahçe'de Mihrimah Sultan Camii'ni işgal edenleri savunmak sana mı kaldı? Bira şişeleriyle TC yazan, Ankara'da Türk bayrağını yakan militanları savunmak artık ey Bahçeli sana mı kaldı? Buradan açık açık soruyorum. Sizi CHP ile aynı çizgiye getiren ne? Sizi ulusalcılarla, Gezicilerle, paralel örgütle, marjinal yapılanmalarla bir araya getiren ne? Size yapılan şantajı, size yapılan tehditleri, çıkın açık açık söyleyin."

HSYK YASASINA NEDEN KARŞI ÇIKTINIZ?

İçişleri bakanımız da ben de Mersin de bütün siyasi partilerin il başkanlıklarının dinlendiğini söyledik. Bir tane CHP’li bir tane MHP’li çıkınca bizi kim dinledi, niye dinledi diye sordu mu? Niye bu kadar ilgisizler? Ne diyecekler biliyor musunuz? Siz iktidarsınız bu işin sorumluluğu sizde. HSYK yasasına neden karşı çıktınız? İnternet yasasına karşı çıktınız?

SES KAYITLARIYLA GELMEDİK

Korkmayın sayın Bahçeli, sayın CHP genel müdürü sen de korkma. İşte bizimle ilgili her gün ses kaydı ortaya çıkıyor. Gündelik konuşmalarımız edepsizce alçakça kaydedilmiş. Cumhurbaşkanı başbakanın konuşmaları dinlenmiş.

HODRİ MEYDAN

AK Parti'nin, siyasetin, Türkiye'nin dizayn edilmesinin karşısında asla boynumuzu eğmedik, boynumuzu eğmiyoruz. Bir kez daha söylüyorum: Hodri meydan, elinizde ne varsa dökün ortaya. O namus timsali geçinen gazetelere, gazetecilere de sesleniyorum: Basın özgürlüğünde, gazeteciliğin namusundan, şerefinden dem vuran köşe yazarlarına, yorumculara da sesleniyorum. İstediğiniz ses kaydını yayınlayın, istediğiniz ses kaydının üzerinde tepinin. Sel gider, kumu kalır. Devran döner, keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner, bunu böyle bilesiniz.

ALTINDA KALIRLAR

28 Şubat'ta bunlar yaptıklarının altında kaldılar. İnanın bugün yaptıklarının da altında kalacaklar. Kabataş'ta linç edilen başörtülü kızımızı, tekrar manşetlerle linç etmenin bedelini de ödeyecekler. Yayınladıkları tamamen hukuksuz ses kayıtlarının da bedelini ödeyecekler. Bürokrasidekiler de bunun hukuk içinde bedelini ödeyecek. Bunlara susanlar, bunlara sessiz kalanlar, bunları destekleyenler de aynı şekilde bedelini ödeyecekler. Sizin karşınızda Türkiye Cumhuriyeti var. Bu ülke tankla, topla, tüfekle alınamadı ki ses kayıtlarıyla alınabilsin."

beyanname.jpg

BOŞNAKLARA FAİZSİZ KREDİDEN RAHATSIZ OLUYORLAR

Ziraat Bankası Bosna Hersek’te faizsiz kredi veriyor, paralel yapı bundan rahatsız oluyor. Boşnaklara nasıl faizsiz kredi verirsiniz diye manşet yapıyor. MİT mensuplarına saldırıyorlar. Mavi Marmara’da, Suriye Mısır meselesinde aynı tutum. Çözüm sürecinde milli birlik ve kardeşlik projesinde aynı tutum.

YEMİNLİ TÜRKİYE DÜŞMANLARI YAPMAZ

İnanın yeminli Türkiye düşmanları bunların yaptığını yapmaz yapamaz. Bu operasyonların gündemi meşgul etmesine izin vermeyeceğiz. bırakın kendi çamurlarında debelensinler.

BİZİM ÇOK İŞİMİZ VAR

Bizim çok işimiz var. Bunların işi iftira, bunların işi dedikodu. Bu ülkede biz daha okullar inşa edeceğiz. Daha inşa edeceğimiz yollar var, köprüler var, barajlar var, havalimanları var, Kanal İstanbullar var, tamamlanmayı bekleyen küresel projeler var. Bizim gündemimizde uzaya gönderdiğimiz ve göndereceğimiz uydular var.

Bizim gündemimizde imal ettiğimiz ve edeceğimiz tanklarımız, piyade tüfeklerimiz, savaş gemilerimiz, denizaltılarımız, helikopterlerimiz, uçaklarımız, füzelerimiz var. Bizim gündemimizde Türkiye'nin sorunları var, Suriye var, Filistin var, Mısır var, Libya var, Tunus var, Myanmar var. Biz, bütün bunlarla beraber dünyanın her yerinde evet Türkiye var.

ŞEHİRCİLİKTE İNCE İŞÇİLİK DÖNEMİ

30 Mart’tan itibaren artık medeniyet tasavvurumuzla örtüşen şehirler inşa etmeye başlayacağız. Ama şimdi artık ince işçiliğe geçiyoruz. Tarihte nasıl güzel şehirlerimiz varsa, yaşanabilir şehirlerimiz varsa işte o muhteşem şehirleri günümüz şartlarına uygun anlayışla yeniden imar etme süreci yaşıyoruz.

EN GÜZEL CEVAP 30 MART AKŞAMI MİLLETÇE HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ

Bugüne kadar hiç olmayan bir ahlaksızlık, edepsizlikle, milli iradeye demokrasiye, değerlerimize saldırıldığı dönemden geçiyoruz. Öyle ki 318 milletvekili olan AK Partisi'nin kapatılmasını bir yerlere tavsiye edecek kadar ahlaki değerlerden yoksun olanların köşelerde yazıldığı dönemden geçiyoruz. Bunlara en güzel cevabı 30 Mart akşamı milletçe hep birlikte vereceğiz.

12 YILLIK İCRAATLARLA 13 BİN SAYFALIK KÜLLİYAT ORTAYA ÇIKTI

Bakın, '12 yıllık icraatlarımızı bir araya toplayalım' dedik, yaklaşık 13 bin sayfalık bir külliyat ortaya çıktı. Buna Türkiye geneli dış politika, ekonomi gibi faaliyetlerimiz de eklendiğinde yaklaşık 14 bin sayfalık dev bir eser ortaya çıkıyor. Kağıt üzerinde özeti 14 bin sayfa tutan bu hizmetlerin Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini siz düşünün. İşte biz sahada bu yaptıklarımızla konuşacağız, muhalefet soruyorum sizlere neyle konuşacak? Ya iftirayla, başka bir şey yok, ya da maalesef yalanla. Biz yaptıklarımız, yapacaklarımız, 2023 hedefleri üzerinden vatandaşımıza sesleneceğiz. CHP siyaseti esersizlik siyasetidir, laf üretme siyasetidir; MHP siyaseti hakaret siyasetidir; BDP siyaseti gerilim siyasetidir. Biz ise eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin huzuruna çıkacağız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim böyle bir farkımız var, biz bunu yapacağız, bunu anlatacağız, yaptıklarımızı anlatacağız. Onlar neyi anlatacaklar? Biz 3'üncü köprüyü, MARMARAY'ı, denizin altından yeni yapılan çift katlı tüneli, 3'üncü havalimanını, Kanal İstanbul'u, duble yolları, havalimanlarını anlatacağız, onlar neyi anlatacaklar? Aradaki fark bu."

PARALEL YAPI İÇİNDE OLAN İYİ NİYETLİ KARDEŞLERİMİZE NEZAKETLE BU OLANLARI AKTARIN

CHP'liye, MHP'liye, BDP'liye diğer tüm partilerden kardeşlerimize yapılan saldırının AK Parti'ye, Hükümete değil tüm Türkiye'ye olduğunu tane tane anlatmanızı rica ediyorum. Özellikle paralel yapının mensubu olan, iyi niyetli kardeşlerimize, çok samimi kardeşlerimiz var, bu iyi niyetli kardeşlerimize, mensubu  oldukları yapının neye dönüştüğünü, kime hizmet ettiğini, sabırla ve nezaketle aktarmanız çok önemli. Tabanda samimi, ihlaslı, imanlı, temiz ve saf kardeşlerimiz hizmet etmek gayesi taşırken, yukarıda başka ülke ve odakların maşası hale gelen artık ihanetleri tescillenen bir yönetim var. İşte dün izlediniz herhalde, bakıyoruz bazı dizilerin bile nereden yönlendirildiğini ve kimlerin kimlerle diyalog halinde olduğunu, kimin eli kimin cebinde, bunların anlatıldığı ve bunların talimatlarının verildiği ses kayıtlarını dinlediniz. Haşa, Hazreti Peygamber'i dahi kendi kirli emellerine alet edecek kadar izanını yitirmiş bir anlayış var. Amaca ulaşmak için her yolu mübah gören, helal ve haram kavramlarını yitiren, kendi mensuplarını dahi istismar eden bir anlayış var. Bu yapının mensubu kardeşlerimizin gerçeği görmeleri için son derece hassas bir şekilde çalışmanızı istiyorum.