BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.471,40
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan Necdet Özel'e mesaj

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dağlıca saldırısı dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e gönderdiği başsağlığı mesajında, terör örgütünün çok yaklaşılan toplumsal barış sürecini etkilemesinin kesinlikle engelleneceğini bildirdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin toplumsal barış ve uzlaşmaya çok yaklaştığı, dayanışma ve kardeşliğini pekiştirdiği dönemlerde, kanlı terör örgütünün eylemler yaparak süreci baltalamanın gayreti içine girdiğini belirterek, "Terör örgütünün çözüm süreçlerini etkilemesi de kesinlikle engellenecek, bu tür saldırılar çözüm umutlarını asla yok etmeyecektir. Bu alçakça saldırılara rağmen, bu haince tuzaklara rağmen, bir yandan terörle kahramanca mücadele etmeye, diğer yandan demokratik standartları daha ileri seviyelere taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Hakkari’de 8 askerin şehit olması ve 16 askerin yaralanması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e bir mesaj gönderdi. Başbakan Erdoğan mesajında Hakkari’de terör saldırısı neticesinde 8 askerin şehit edildiğini, 16 askerin de yaralandığı büyük bir teessürle öğrendiğini belirterek, “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Acılı ailelerine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralanan askerlerimizin de bir an önce şifa bulmasını temenni ediyorum” dedi. Ülkede huzur, barış ve kardeşliğe kasteden teröre karşı etkili ve çok boyutlu mücadele yürüttükleri şu günlerde, terörün kanlı yüzünü bir kez daha göstererek, asıl maksadını ortaya koyduğunu belirten Başbakan Erdoğan mesajında şöyle dedi:

“Bugün artık şu çok net görülmelidir ki, Türkiye’nin toplumsal barış ve uzlaşmaya çok yaklaştığı, dayanışma ve kardeşliğini pekiştirdiği dönemlerde, kanlı terör örgütü bu tür eylemler yaparak süreci baltalamanın gayreti içine girmektedir. Aziz milletimiz, özellikle de Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımız, terör örgütünün nasıl bir taşeronluk üstlendiğini, nasıl kanlı bir ihale aldığını, kendi hırs ve ikbali için alçakça saldırılar düzenleyerek sorunların çözümünü nasıl engellemeye çalıştığını görmelidir. Şu da bilinmelidir ki; aziz milletimiz, her bir ferdiyle, vatan topraklarını canı pahasına korumaya, savunmaya, alçaklara karşı kahramanca mücadele yürütmeye devam edecektir. Terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımız devam ederken, terör örgütünün çözüm süreçlerini etkilemesi de kesinlikle engellenecek, bu tür saldırılar çözüm umutlarını asla yok etmeyecektir.

Bu tür saldırılar, bizi çözüm kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir. Tam tersine, bu alçakça saldırılara rağmen, bu haince tuzaklara rağmen, bir yandan terörle kahramanca mücadele etmeye, diğer yandan demokratik standartları daha ileri seviyelere taşımaya devam edeceğiz. Terörün, süreçleri etkilemesine, yönlendirmesine, manüple etmesine, umutları köreltmesine bu millet artık asla ve asla göz yummayacak, müsaade etmeyecektir. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı temennilerimi iletiyorum.”