BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan bu küfrü affetmedi

Erdoğan, savcı Salim Demirci'nin Başbakan Erdoğan'a küfrettiği ses kayıtlarının internete düşmesinin ardından davaya müdahil oldu.

Abone ol

Savcı Salim Demirci, internete düşen Başbakan'a ağır hakaret ettiği ses kaydı için "ses bana ait değil" dedi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Adli Tıp ve Polis Kriminal'den rapor istedi. İki raporda da "Ses Demirci'ye ait ve montaj yok" tespiti yapıldı. Başbakan Erdoğan, kayıttaki küfürü affetmedi ve davacı oldu. 

İnternete düşen ve her seferinde bir skandalı ortaya çıkaran ses kayıtlarıyla ilgili Yargıtay 4. Ceza Dairesi bir ilke imza attı. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısıyken internette yayınlanan ses kaydında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Diyarbakır Valisi şimdiki Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya yönelik ağza alınmayacak küfürler eden Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci'yi "hakaret ve görevi ihmal" iddiasıyla yargılayan Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Demirci'nin "ses kaydı bana ait değil" iddiası üzerine ses kaydı üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırdı.

Star gazetesinin haberine göre Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin kararı üzerine internete düşen ses kaydı üzerinde Adli Tıp Kurumu ve Emniyet Kriminal Dairesi bilirkişi raporu hazırladı. İki kurum mahkemeye gönderdikleri bilirkişi raporlarında "Sesin Demirci'ye ait olduğu kuvvetle mümkün ve muhtemeldir. Kayıtta montaj yoktur" tespiti yapıldı. Bunun üzerine Yargıtay 4. Ceza Dairesi, ses kaydında kendilerine ağır hakaret ve küfür edilen Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, dönemin HSYK üyeleri ve Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın şikayetçi olarak davaya müdahil olup olmayacaklarının sorulmasına karar verdi.

Başbakan Erdoğan, internette yayınlanan ses kaydından kendisine ağır küfürler eden savcıyı affetmedi, davaya müdahil oldu. Başbakan Erdoğan ve Müsteşarı Ala, ses kaydında Demirci'nin kendilerine küfür ve hakaret ettiğini belirterek, davaya müdahil olmak istediklerini belirtti. Ses kaydının internete düşmesinin ardından özel yetkileri alınarak düz savcı olarak görev verilen Salim Demirci daha sonra da Kahramanmaraş'a düz savcı olarak atanmıştı.

Salim Demirci'nin yargılandığı davanın iddianamesinde Demirci hakkında "Zincirleme şekilde görevi ihmal ve kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Demirci'nin 2004 ile 2007 yılları arasında toplam 64 dosyayı 3 aydan 4 yıla kadar, bir kısmını ise zamanaşımı süreleri dolana kadar işlemsiz ve sürüncemede bıraktığı belirtildi. Salim Demirci'nin aynı ses kaydında küfür ve hakaret ettiği dönemin HSYK üyeleri ile eski Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın davaya müdahil olup olmayacakları bilinmiyor.