BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bir kez daha altını çizdi

Başbakan Erdoğan Ankara Üniversitesi'nin açılış töreninde konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan 2071 hedeflerini gerçekleştirmede öğrencilere büyük görev düştüğünün altını çizdi. Eğitim öğretim yılının sıkıntılarının giderildiğini açıklayan Erdoğan eğitim alanında yapılan yatırımların kesintisiz devam edeceğini açıkladı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, ''Ailenize, milletinize,ülkenize olan sorumluluklarınızı asla aklınızdan çıkarmayınız. Eğitimde ve hayatınızın her aşamasında en iyiye ulaşmayı hedeflemenizi tavsiye ediyorum. Sürekli yeniliklerin peşinde koşun. Ekip çalışmasına önem verin.'' dedi.

Başbakan Erdoğan Ankara Üniversitesi'nin açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerlede ülkemiz için hayırlı hizmetler üretilmeye devam edecektir. Bilindiği gibi Türkiye'nin 2023 yılı için büyük iddiları var. Bunun yerine getirilmesinde de üniversitelerimize görevler düşüyor. Öğrencilerimizi geliştirerek bilimsel alanda dünya sıralamasında dereceye giremezsek ekonomik alanda da ilk 10'a girmemeiz olanaksızlaşır.

EN BÜYÜK YATIRIMI EĞİTİME YAPTIK

İktidara geldiğimiz günden beri en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Mali olarak %50'sini eğitime ayırıyoruz. Üniversite girişteki tıkanıklığı çözmek için adımlar attık. Üniversite öğrencilerimizin barınma sorunlarını çözmek için 81 ilimizde yurt yatırımları yaptık.Bugün 137 ilçemizdeki 333 yurt ile 291.200 yatak kapasitesi ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Üniversite ve Akademik personel sayısını arttırdık. Yurtkurların kapasitesini arttırdık. Öğrencilerimize verdiğimiz yardımları geçmişle mukayese edilemeyecek seviyelere çıkardık.

BAŞARIYI KARŞILIKSIZ BIRAKMIYORUZ

ÖSYM'de tüm dallarda ilk 100'e giren öğrencilere aylık 780 lira burs veriyoruz. Başarıyı karşılıksız bırakmıyoruz. 1870 yılından beri devam eden harç ödeme uygulamasını bu öğretim yılında kaldırdık. Artık devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilerimiz harç ödemeyecekler. 2 milyona varan açıköğretim öğrencisi de bu uygulamadan istifade etti. Eğitime verdiğimiz önemi ve önceliği önümüzdeki yıllarda da kesintisiz devam ettireceğiz.

ÜNİVERSİTELERİMİZLE ÇALIŞMAYI PRENSİP EDİLDİK

Her alanda üretmen iyi yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. Aynı şekilde üniversite tarafından desteklenmeyen dış politika eksik kalır. Bunun için üniversitelerimizle birlikte çalışmayı prensip edindik.

Ben ortaöğretim çağımda 60 kişilik koğuşta yattım. Yeni yurtlar yapıyoruz. 2-3 kişilik odalar, tuvaleti, banyosu odanın içinde olan yurtlar yapıyoruz. Başarmanın ön şartı başarabilmeye inanmaktır. Bizler size inanıyoruz. Bu doğrultuda eğitim sistemindeki tıkanıklığı gidermek için sorunları çözüyoruz.

AKADEMİK ÜCRETLERDEKİ SIKINTI HALLEDİLECEK

Akademisyen ücretlerindeki sıkıntıyı biliyorum Bunun idraki içindeyiz.Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması konusunda bu sıkıntıların giderileceğine inanıyorum.

Kendinizi eğitim öğretim gördüğünüz alanda değil sosyal ve kültürel alanda da geliştirmeniz gerekiyor. Ukfunuzu geliştirmek için A'dan Z'ye imkanınız var. Sizler binbir başlı kartalı omuzlama görevini üstlenmiş bulunuyorsunuz.

SİZLER TÜRKİYE'YE 2071'E HAZIRLAYACAKSINIZ

Biz Türkiye'yi 2023 hedefine hazırlamayı kendimize misyon edindik. Sizler de Türkiye'ye 2071'e hazırlayacaksınız. Tarihimizden aldığınız güçle geleceğe hızla yürüyeceksiniz.

GÜÇLÜ AİLE YOKSA GÜÇLÜ MİLLET YOKTUR

Kişi ailesi içinde yaşadığı toplum içinde o toplumun değrleri ve kültürü içinde değer kazanır. Sakın ailenizi unutmayınız. Bunu unutmayınız. Güçlü aile yoksa güçlü millet yoktur.Onun için annelerimiz, babalarımız bizim varlık sebebimizdir.

BUNLARI MUTLAKA YAPIN

Ailenize, milletinize,ülkenize olan sorumluluklarınızı asla aklınızdan çıkarmayınız. Eğitimde ve hayatınızın her aşamasında en iyiye ulaşmayı hedeflemenizi tavsiye ediyorum. Sürekli yeniliklerin peşinde koşun.

Ekip çalışmasına önem verin. Belki hatırlamıyorsunuz ama Türkiye geçmişte çok büyük sıkıntılarla yıkımlarla karşılaştı gelecekte aynı durumlara mağruz kalmamız için tavrınızı demokrasiden yana koyun. Eğitim öğretim gördüğünüz üniversitenin kıymetini bilin.