BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.428,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan üç büyük müjde var

Yeni yıla zamlarla giriyoruz. Ama bu zamlar çiftçileri, öğrencileri ve eğitim yardımı alanları sevindirecek müjdeli zamlar.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Tayyip Erdoğan yeni yıl öncesi üniversite öğrencileri, çiftçiler ve eğitim yardımı alan aileleri sevindirecek üç müjde verdi. Çiftçiler için 1 Ocak'tan itibaren Ziraat Bankası tarımsal kredi faiz oranı yüzde 13'ten 10'a çekiliyor. Öğrencilerin burs ve kredilerine yüzde 20 zam yapılacak. Eğitim yardımı alan ailelere de müjde var. Şartlı Nakit Transferi oranı yüzde 22-50 arasında artıyor.


Başbakan Erdoğan 2010 yılının son grup konuşmasını yaptı. Yeni yıl öncesi müjdeler veren Erdoğan'ın gündeminde iki dil-bayrak tartışmaları da vardı. Bütçe konuşmasında bu konuda muhalefete sert sözlerle yüklenen Erdoğan, bu kez İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'dan destek aldı. Ersoy'un 80 yıl önce yaptığı konuşmadan alıntılar yapan Erdoğan, "İstiklal Marşı'nı Türk mü, Kürt mü yazdı. Bir Arnavut yazdı. Bu topraklarda etnik kökeni ne olursa olsun vatandaşlarla aramızdaki rabıta kültürümüz medeniyetimiz devletimiz bayrağımız vatanımızdır. Ortak dilimiz Türkçe’dir" dedi.

İki dille ilgili yapay tartışmaları terör örgütünün seçim öncesi siyasete yön vermek amacıyla yaptığı çirkin bir tezgah olarak gören Erdoğan, "Milletim tezgaha gelmeyecek oyunu bozacaktır" dedi.

Erdoğan medyaya, kanaat önderlerine de seslenerek çirkin oyunu görmeleri, milletin yanında yer almaları tavsiyesinde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle oldu:

KAYNAK RECEP DEĞİL TÜRK MİLLETİ

2023’ü konuşuyoruz. Seçim beyanannemiz 3-5 yıl sonrasını değil Cumhuriyetin 100. yılını görerek hazırlanıyor. Çalışmalarımız cek-cakla dolu değil. Ben Tayyip Erdoğan’ım demiyorum. Biz size kaynak Türkiye diyoruz. Kaynak Türk milleti diyoruz. Bu kaynakla hareketle bugüne geldik. O zaman kaynak ne diye sordular o zaman kaynak Türkiye dedik. Kaynak Türkiye tarihimizdir. Kaynak yolsuzlukların giderilmesi hortumların kesilmesi israfa son verilmesidir. Artık israf ekonomisinin geçerli olmadığı bir ekonomi var. Kaynak sıfır sorun politikası, birlik beraberliğimizdir.

ÇİFTÇİLERE FAİZ MÜJDESİ

1 Ocak 2011’den sonra Ziraat Bankasının tarımsal kredi faiz oranını yüzde 13’ten yüzde 10’a çekiyoruz. Hayvancılık ve tarımsal sulama kredilerine yüzde 100 faiz desteği vermeye devam ediyoruz. Fazi oranı 0. Çiftçi yüzde 0-5 aralığı faizle kredi kullanabilecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN BUYASADAN HABERİ YOK!

76 üniversiteye 80 üniversite ekledik. 160 bin yeni derslik, 750 bin yeni bilgisayar ve şimdi Fatih projesi ile sınıflara bilgisayar geliyor. Kara tahta dönemi bitiyor aydınlık geliyor. Ana muhalefet lideri TOKİ'ye yetki vereceğiz diyor. Biz geldiğimizde TOKİ'nin durumu ile bigün ortada. Yurt inşa ettireceğiz diye vaatte bulunuyor. Genel başkan Meclis'te çıkan yasalardan haberi yok. Biz o yetkiyi yurt yapma yetkisini zaten TOKİ'ye verdik. 25 Kasım'da çıktı.  2002 yılında öğrencilerin kredilerini arttırdık. 452 bin öğrenciye burs veriliyordu. Biz 961 bine öğrenciye ulaştırdık. Halep ordaysa arşın Ankara’da her şey ortada.

BURS VE KREDİLERE YÜZDE 20 ZAM

1 Ocak 2011'den itibaren öğrencilerin burs ve kredi miktarlarını yüzde 20 orannıda arttırıyoruz. 200 lira alan öğrenci 240 lira alacak. Beslenme yardımı da yükseliyor. 120 lira beslenme yardımı da 150 liraya çıkıyor. Bu paralar anaların ak sütü gibi helal olsun. Bu bir iane değil, milletten alınan millete iadesidir.

KADIN VE ERKEK EŞİT OLAMAZ

Dar gelirli ailelere çocuklarını okula göndermesi koşulu ile destek veriyorduk. Ziraat Bankası ve PTT şubeleri ile anne adına açılan hesaplara yapıyoruz. Bizi kadına bakışta farklı merkezlere oturtanlara söylüyorum. Kadın haklarını en çok biz biliriz. Ama fiziksel eşitlik diyorsanız bu olmaz bu yaradılışa ters. Ama hak konusunda kadın erkek eşittir bu tartışılmaz.

EĞİTİM YARDIMINA YÜZDE 22-50 ZAM

1 Ocak 2011'den itibaren Şartlı Nakit Transferi miktarlarını da yüzde 22 ile 50 arasında arttırıyoruz. Erkekler için 20 lira 30 olacak. İlkögretime edvam eden kız öğrenci için 25 lira 30'a çıkacak. Ortaöğretimde erkeğe 35 lira 45 olacak. Kız öğrencimize 45 lira 55 lira olacak.

2011 YILI MEHMET AKİF YILI OLACAK

Mehmet Akif Ersoy adına sahip çıkmak için somut çalışmalar yapıyoruz. Vefatının 75. ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı olan 2011 yılını Mehmet Akif yılı olarak ilan ediyoruz. Ersoy Arnavut'tur. Kosova’daki köyünde bulunan ilköğretim okulunu TİKA eliyle restore ettik. Tarihe sahip çıkmak, ecdada sahiplenmek budur.

BAYRAK TARTIŞMALARINA AKİF'Lİ YANIT

"Düşmanlarımızın bizden istediği başımızdır. Ey cemaat ibret alın. Bizim kanımızı kurutan dahili meseleler yok mu. Kürdistan Arnavutluk meselesi bunların hepsi düşman parmadığı ile çıkarılan meseleler..."
Bunu Akif bakın ne zaman konuşuyor. Şimdi aynı şeyleri yaşıyoruz. Akif devam ediyor. "Kimin hesabına birbirinizin gırtlağına sarıldığınızı anlama zamanı gelmiştir. Aklımızı başımıza toplayalım."

Akif cami kürsüsünden bunları söylerken cemaat hüngür hüngür ağlamış. Akif tüm coğrafyanın insanını bir ailenin ferdi olarak görüyor. Biz de AK Parti olarak aynen böyle görüyoruz.

ORTAK DİLİMİZ TÜRKÇE'DİR

Akif aynen bugünü anlatıyor. Arabın Türk'e Laz'ın Çerkez'e Kürd'e, üstünlüğü mü varmış. ırkçılığı reddediyor. İstiklal Marşı'nı Türk mü Kürt mü yazdı. Bir Arnavut yazdı. Bu nedenle kabul etmemek olur mu? O bu milletin içinde gümbür gümbür bunu seslendirdi. Bu topraklarda etnik kökeni ne olursa olsun vatandaşlarla aramızdaki rabıta kültürümüz medeniyetimiz devletimiz bayrağımız vatanımızdır. Ortak dilimiz Türkçe’dir.

70 MİLYON BUNUN KARŞISINDA OLACAK

Herkes anadilini rahatlıkla konuşacak. Bunu kimse engelleyemez. Ama bunu resmi dille karşılaştırıp haksızlık yapmayalım. Sosyal barışı bütünlüğü zedelemeyelim. Böyle bir şey yapılırsa insafsızlık olur. Bu rabıtaları zayıflatmak sorgulamak zaafa uğratmak Akif’in söylediği gibi milletin birliğinden hazzetmeyenlerin işine yarar. 80 yıl önce bunu yapmak isteyenler bugün de milletin arasında tefrika sokmak isteyenler 73 milyonun düşmanıdırlar. 80 yıl önce yapamadılar. Kuzeyi doğusu el ele verdi. Bugün her zamankinden güçlüyüz. Son günlerdeki yapay tartışmalar terör örgütünün çirkin bir tezgahıdır. Milletim tezgaha gelmeyecek oyunu bozacaktır.

MEDYAYA OYUNU GÖRÜN ÇAĞRISI

Medyaya STK ve kanaat önderlerine de çirkin oyunu görmelerini, milletin yanında yer almalarını tavsiye ediyorum. Terör örgütü her seçim öncesinde olduğu gibi iç politikaya yön vermek isityor. Hedef AK Parti olduğu için milletin ülkenin kaybetmesi için bu çirkin senaryoda terör örgütü ile o malum çevreler de işbirilği yapıyor. Ben bu tezgahı milletin bozacağına kalbimle inanıyorum. Milletim defalarca çözdü. Güneydoğu meselesi İstanbul Ankara’dan bakılarak anlaşılamaz. Muş’a 7 gün uçak kalkıyor. Gidin bölgenin nasıl geliştiğini görün. Oradaki gündemin nasıl farklı olduğunu, nasıl bir kardeşlik olduğunu görün. O zaman terör simsarlarının da amacı ortaya ıçkacak.

STATÜKOCU İNKARCI ANLAYIŞLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ

Milli Birlik ve Beraberlik projesini sürdürererek 73 milyon vatandaşı statükocu inkarcı anlayışlara teslim etmeyeceğiz. Bu hissiyatları kullananlara izin vermeyeceğiz. İstismarcılarla da mücadele edeceğiz. Milletin göz yaşı akıttığı hangi mesele varsa üzerine kararlılıkla gideceğiz.

RUM TAKIMINA VERİLEN CEZA YETERSİZ

İzmir Pınar Karşıyaka Basketbol takımımız Rumlarla karşılaştı. Oyuncularımıza saldırdılar. Spora bu kadar ırkçılığı sirayet ettiren anlayış Rum kesiminin hangi haleti ruhiye içinde olduğunu dünyaya gösterdi. Biz uzlaşma diyalof için çalışırken ırkçılığın, nefret eylemlerinin artması kaygı verici. Adada kimin barış taraftarı olduğunu kimin barış karşıtı olduğunu gösteriyor. Verilen ceza yetmez. AB'den bu olaya ve adada tırmandırılan nefret ve ırkçılığa ilişkin tatmin edici açıklamalar bekliyoruz. Yaklaşımları asla kabul etmiyoruz.

AK PARTİ'NİN 2011 HEDEFİ

2010 yılı ülkemiz ve demokrasi açısından dönüm noktası oldu. 2011'e daha büyük umutlarla giriyoruz. 2011'de de hizmet aşkımız, Haziran'da alacağımız yetki ile yeniden Büyük Türkiye'ye ilerleyeceğiz.