BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'nu güldüren konuşma

62. hükümet programının görüşmeleri sırasında CHP'nin ortaya attığı iddialara hükümet adına Bülent Arınç cevap verdi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda 62. Hükümet görüşmeleri devam ederken söz alan Bülent Arınç, CHP'nin dillendirdiği iddialara ve ithamlara cevap verdi.

Erdoğan'ın Başbakanlık'tan Cumhurbaşkanlığı'na geçiş süreciyle ilgili eleştirilere cevap veren Arınç, Kamer Genç'e de çok ilginç bir şekilde tepki gösterdi. Arınç, Genç'e şöyle seslendi: "Hem Genel Başkan, Hem başbakan hem Cumhurbaşkanı, Allahım verdikçe veriyor. Ne yapalım. Yasa böyle. Akıl var mantık var. Sayın Genç, herkeste var da sende ne kadar var bilmiyorum."

İŞTE ARINÇ'IN O AÇIKLAMALARI

Erdoğan'ın yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı oldu. Bize hep Turgut Özal'ı daha sonra Süleyman Demirel'den sonra yaşananları hatırlattılar. Biz erdemliler hareketiyiz. Bizim dağılıp bölüneceğimizi söylediler. İçimizden bir arkadaşımız Genel Başkan ve Başbakan oldu.  Bu görev için ismi geçenlerden biri de benim. Benimle birlikte başka arkadaşların da ismi geçti ama hiçbirimizden bir itiraz gelmedi. İttifakla Genel Başkan seçtik. Bundan ancak iftihar edilir.  

050920140729197582968.jpg

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçildi. Biz yasalara baktık, ona göre hareket ettik. Siz hala Anayasa Mahkemesi'ni arka bahçeniz zannediyorsunuz. Yaptığınız müracatlardan boş döndünüz. 10 Ağustos'ta seçilen Cumhurbaşkanı ne zaman seçilmiş olur, ne zaman görev gelir bunun geçmişteki emsallerine baktık. Biz Cumhurbaşkanı' seçimini ilk kez yapıyoruz. Cumhurbaşkanı seçimi özel bir kanundur.

KAMER GENÇ'E BÖYLE CEVAP VERDİ

Hem Genel Başkan, Hem başbakan hem Cumhurbaşkanı, Allahım verdikçe veriyor. Ne yapalım. Yasa böyle. Akıl var mantık var. Sayın Genç, herkeste var da sende ne kadar var bilmiyorum".

Çözüm sürecine ilişkin parlamentonun bilgisi olmadığı söylendi.  Meclis'te bu süreçle ilgili komisyon kuruldu. Meclis'te oylama yapıldı. CHP, oylamaya katılmadı. Katılan CHP'li arkadaşlar da evet oyu kullandı. Sayın Hurşit Güneş Günaydın"