BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan zafer pozu!

AK Partili İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte seçim sonuçları sonrası kendilerini bekleyen basın mensuplarına poz verdi.

Abone ol

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM'nin 26. Başkanı oldu. Meclis'teki başkanlık oylamasında 258 oy alarak Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı görevinin hukuken sona erdiğini söyleyerek, Meclis Başkanı olarak görevde kaldığı süre içerisinde, Anayasa, iç tüzük ve hukuk kuralları çerçevesinde hizmet etmeye çalışacağını söyledi. Yılmaz, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanlığı için yapılan 4’üncü oylamanın sonuçları açıklandı. AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oyla Meclis Başkanı oldu. TBMM'nin 26. Başkanı olan İsmet Yılmaz, sonuçların açıklanmasının ardırdan TBMM Genel Kurulu'na hitaben bir konuşma yaptı. 

ismet-yilmaz.20150701183134.jpg

BAKANLIĞI SONA ERDİ

Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı görevinin hukuken sona erdiğini söyleyen Yılmaz, görevde kaldı süre boyunca Anayasa, iç tüzük ve hukuk kuralları içerisinde hizmet edeceğini ifade etti. Yılmaz seçimlerin sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

ismet-yilmaz-2.jpg

MECLİS'TE DÜN NELER YAŞANDI?

Meclis, 26. başkanını seçmek için TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Adayların isimlerinin tekrar okunmasından sonra Baykal, gizli oylamanın nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdi.

Oylamaya alfabetik sıraya göre, Adana milletvekillerinden başlandı. Oy kullanma işlemenin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi.

Tasnif işlemi tamamlandı; 3. turdaki oy dağılımı şöyle:

İsmet Yılmaz (AK Parti): 259
Deniz Baykal (CHP) : 129
Ekmeleddin İhsanoğlu (MHP): 80
Dengir Mir Mehmet Fırat (HDP): 78

Boş oy: 2
Oylamaya katılmayan vekil: 2

Toplam: 550

4. TURA KALDI

3. turda da yeterli çoğunluğun (276) sağlanamaması üzerine 4. ve son tura geçildi. Son turda, üçüncü turda en yüksek oyu alan İsmet Yılmaz ve Deniz Baykal yarıştı.

Tasnif işleminin yapılmasının ardından sonuçlar açıklandı; İsmet Yılmaz 258, Deniz Baykal ise 182 oy aldı.

Böylece AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz, TBMM'nin 26. başkanı seçildi.

İSMET YILMAZ KİMDİR?

İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961'de Sivas Gürün'de doğdu. Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisanslarını İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD'de yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü deniz hukuku alanında tamamladı.

Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis, müşavir avukat olarak çalıştı. 2002'de Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2007'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. Anayasanın 114. maddesi uyarınca 1 Kasım 2007'de TBMM dışından Ulaştırma Bakanlığına atandı. 61. Hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası.