BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.513,09
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan bomba detay

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için açıklama yaptı. Operasyon anında duvarı patlatmışlar.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz 'ın şehit olduğu saldırıyla ilgili detayları açıkladı. İçerden silah sesi gelince odanın duvarlarını patlatılmış. Başbakan Davutoğlu , Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve medyayı da topa tuttu.

Başbakan Savcı Kiraz'ın cenaze töreninin ardından önemli açıklamalar yaptı. Operasyonla ilgili detayları paylaşan Davutoğlu şu bilgileri verdi;

-
"Emniyet güçlerimiz aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır. En baştan beri, 'her türlü yöntemi kullanınız ve savcımızı salim kurtaracak şekilde çalışmanızı yürütünüz. Etkin şekilde müdahale etmekten kaçınmayın' dedik. İçeriden silah sesi geldiği anda da odanın duvarları da patlatmak suretiyle içeri girilmiş. Arka tarafa barikatlar kurulmuştu çünkü. Maalesef savcımızı kurtaramadık."

"SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLİYOR"

"Soruşturma derinleştiriliyor. Önemli sonuçlar ortaya çıkacak ama zamanı gelince paylaşacağız. 6 saat süresince yapılan telefon görüşmeleri var, bu ağı tespit ediyoruz, taliimatların nereden geldiğini ortaya çıkaracağız. Bu teröristlerin networkünü, arka planını araştıracağız. Bazıları teröristleri masum, devleti suçlu göstermek için 'devlet infaz etti' diyorlar, düşünebiliyor musunuz? Bir muhalefet lideri bu kadar seviyesini düşürdü. Birkaç dakika içinde odaya girildiğinde, müdahale edildiğinde savcımızı kurtaramadık."

KILIÇDAROĞLU'NUN ATTIĞI TWEETLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şehit Savcı Kiraz'ın cenazesinde olmamasını eleştiren Davutoğlu,  "Hep beraber cenaze namazı kıldık ama muhalefet burada değildi. Sayın Kılıçdaroğlu beni, bizi eleştireceğine keşke burada olsaydı, acıyı beraber paylaşsaydık, namazda aynı safhada dursaydık. Kılıçdaroğlu’nun attığı tweetler… Bu saldırı nasıl unutulmayacaksa o tweetler de unutulmayacaktır. Bahçeli’nin yaptığı açıklama da öyle." dedi.

ŞİMDİ HESAP VAKTİ

Davutoğlu HDP lideri Selahattin Demirtaş'ı da eleştiriye dahil ederek "Cenazeyi defnettiğimiz için söylüyorum, bu ülkenin kaderi hepimizin kaderi. Bu cenazede bulunmayan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli iç güvenlik paketine karşı çıkmışlardır. Şimdi hesap vaktidir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bugün burada olsaydı bu eleştirileri yapmayacaktım." dedi.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NİN ADI MEHMET SELİM KİRAZ OLACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu Çağlayan Adliyesi'nin adının değişeceğini belirterek, "Çağlayan Adliyesi'nin adı Mehmet Selim Kiraz olacak değiştirilecektir" haberini verdi.

MEDYAYA AĞIR ELEŞTİRİ

Bugün Savcının cenaze törenine Hürriyet ve Samanyolu başta olmak üzere bir çok medya kurumu alınmamıştı. Başbakan medyayı ağır bir dille eleştirirek şunları söyledi;
-"Akreditasyon talimatını ben verdim. Ne eleştiri gelirse gelsin hepsine hazırım. Bütün ızdırapları yaşadıktan sonra bir ricada bulundum. Medyaya dikkatli olunması için rica ettim. Bir çok kere söyledik. Gece yarısından itibaren sayfaları gördüğümüzde insani duyarlılık görmedim ben. Bu savcımızın bu fotosunu yayınlamak nasıl bir ahlaktır? Bir daha olursa bir daha veririm bu talimatı. Ben verdim talimatı… İnsanların acısına saygı duyacak herkes. Teröristlerin propagandasını yapmayacaklar. Bundan sonra herkes dikkat edecek. Tavırlarına dikkat edecek herkes. Onların bugün o cenazeye katılma hakları yoktu, o çocuğun karşına çıkmaya hakları yoktu."

İÇ GÜVENLİK PAKETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Başbakan saldırıların tesadüf olmadığını belirterek şu yorumları yaptı;

-"Halkımıza ve herkese hitap ederek söylüyorum, 2013 senaryosu uygulanmak isteniyor. Bu saldırı ilk defa olmuyor. Reyhanlı’da, Gezi’de bunu yaptılar. Seçime giderken kaos ortamının istendiğinin farkındayız. Basın mensuplarının ve siyasilerin oluşturduğu cepheyi gördük. Biz bu oyuna gelmeyiz, bu ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi daha yüzünü örterek molotofa yönelir şimdiden uyarıyorum hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir. Niyeti ne olursa olsun, kim olursa olsun… Bu alçakların dün yaptıklarından sonra sokaklarda her türlü tedbirin alınması talimatını verdik. Seçimde şöleni hep beraber yaşayacağız. Tekrar başımız sağolsun diyorum, taziyelerimi sunuyorum. Tuzaklara karşı uyanık olmalıyız."