BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan Nevruz açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul'da "Bahar Şöleni"nde konuştu Davutoğlu Nevruz mesajı verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul'da "Bahar Şöleni"nde konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Önce birlik biz birlik dediğimizde bütün vatandaşlarımızın 78 milyonun birliğini kastediyoruz. Ben yerine biz demeyi kastediyoruz. Ne güzel bir ve beraber olmayı kasteden ne güzel sözlerimiz var. Bu Nevruz günü biz tek tek ağaçlardan ibaret bir toplum değiliz gümrah bir ormanız. Allah birliğimizi daim etsin.

Bizim davamız birlik davasıdır. Bizim davamız 77 milyonu bir ve beraber kılma davasıdır. Nevruz’u İstanbul’da kutlarken Türkiye’nin her yerine selam ederken bir olacağız diyoruz. Nevruz bize dirliği ifade eder. Bizim yolumuz dirlik yomumuzdur. Çevremizdeki ülkelerde kardeş kavgası yaşanırken Türkiye’de birlik ve dirlik varsa 12 yıldır bütün oyunlara rağmen milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizindir. Biz bu dirliği korumaya kararlıyız. Bir dirliği korurken yeni öfkelere karşıyız.

Birlik ve dirlik olduğunda kardeşlik olur. Bütün bir ülkeye kardeşlik mesajını veriyoruz. Biz birlik , dirlik kardeşlik derken Çanakkale’de omuz omuza şehitliğe yürüyen bütün ecdadın adına söylüyoruz.

Öyle bir dünya hayal ediyoruz ki aynen Nevruz’da olduğu gibi insanlar yan yana omuz omuza olsunlar. Öyle bir Türkiye inşa etmek istiyoruz ki bütün vatandaşlarımız yan yana omuz omuza olsun. Çözüm süreci ile gayemiz bütün vatanımızın dirliğidir.

Şimdi buradan İstanbul’dan herkese çağrıda bulunuyorum. Bu çağrı Hz Mevla’nın dediği gibi yeni günde yeni şeyler söyleme çağrısıdır. Nefreti nefret kültürü, silahı, şiddeti ebediyen toprağa gömelim. Gençlerimizi toprağa gömmekten ise silahları toprağa gömelim. Bizim sadık yârimiz kara toprağın adına bakalım. Bu dünya fani baki olan kardeşlik diyelim.

Tekrar önemli bir aşamaya gelmiş olan çözüm sürecinde aynı şeyi söylüyoruz. Gerçekleştirmek istediğimiz şey açıktır. Şiddeti ebediyen toprağa gömüp, bahar gününde muhabbet çiçeklerini gençlerimize kutlu bir mesaj olarak iletmek. Bugün bir partinin Ankara’da başka bir partinin Diyarbakır’da yaptığı gibi sadece bir mahalleye söylemiyoruz. Nevruz bütün halkların bayramıdır diyoruz.

Çözüm sürecine bakışta iki yaklaşım. Bir yaklaşımı bütüncül b.ir yaklaşım. Büyük resmi görüyoruz. Büyük resim bize Türkler ve Kürtler ve bu toprakların halkları kardeştiler, kardeş olacaklar. Nasıl Nevruz ile kâinat yeniden canlanıyorsa 12 yıldır Türkiye aslında bir Nevruz yaşıyor. Diğer yaklaşım ise günlük olarak çözüm sürecine yaklaşmaktır. Çağrıda bulunuyoruz. Birliğimize katkıda bulunmak isteyen herkes büyük resme baksın. Kimse çözüm sürecini günlük siyasete alet etmesin.

İşte bu bahar bayramında bu güzel günde çağrıda bulunuyoruz. Artık yeni şeyler söyleme vaktidir. İşte biz onun için selam Nevruz’a selam bahara diyoruz. Selam olsun yeniden direnişe diyoruz. Türkiye’nin baharı üzerinden selam olsun barıya kardeşliğe dirliği birliğe selam olsun.