BIST 9.554
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,27
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan kritik açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in Müslümanlıkla ilgili dünyaya verdiği önyargılı izlenime karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek müftülere, gençleri bilinçlendirme konusunda sorumluluk almalarını söledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu,IŞİD'le ilgili kritik uyarılar yaptı; 'Bugün DEAŞ, bizim için İslam medeniyetine dönük en büyük tehdit niteliği taşımaktadır' diyen Davutoğlu, "Özellikle müftülerime sesleniyorum, müftülerimizin liderliğinde, bütün illerimizde, bütün din adamlarımızın bu aşırı akımlara karşı gençlerimize sahip çıkması lazım." diyerek müftülere mesaj verdi.

Davutoğlu İl Müftülüğü İstişare Toplantısı'nda konuştu. Başbakan, sosyal medya üzeridnen gençlere IŞİD'in sempatik gösterilmeye çalışıldığını söyleyerek müftülere gençleri bilinçlendirme konusunda uyarı yaptı.

İşte Başbakan'ın o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

"Artık bu yıkıcı tablo karşısında İslam dünyasının ilim adamlarının bir araya gelmesinin vakti gelmiştir, hatta geçmiştir. Şu veya bu ifratlara, geçmişte gulat olarak adlanan bütün aşırı akımlara karşı mutedil Sünnilerin, mutedil Şiilerin ve bütün İslam irfanını temsil eden ekollerin omuz omuza vermesi lazım. Bugün DEAŞ, bizim için İslam medeniyetine dönük en büyük tehdit niteliği taşımaktadır. Çünkü doğrudan gençlerimizin zihinlerine, insanlarımızın zihinlerine yanlış bir İslam telakkisinin yerleştirilmesine yol açmaktadır."

"Özellikle de sosyal medya üzerinden bir takım sloganlarla genç beyinlerin, zihinlerin şartlandırılması suretiyle yanlış dini telakkiler ile Müslümanları katletmeyi bile bir anlamda caiz gören yaklaşımla hiçbir bir şekilde insanlık onuruyla bağdaşmayacak tabloların ortaya çıkmasına sebep olan akımların içerinde yer almaları hepimiz için en büyük sınavdır. El ele vereceğiz. Özellikle müftülerime sesleniyorum, müftülerimizin liderliğinde, bütün illerimizde, bütün din adamlarımızın bu aşırı akımlara karşı gençlerimize sahip çıkması lazım. Doğru bir dini telakkiyi yeniden inşa edebilmek için her an hayatın içinde olmak lazım."

"Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların içine çeken her sorumsuz davranış aslında dolaylı olarak DEAŞ gibi yanlış dini telakkilere, ya da terör örgütlerinin dini yıpratma çabalarına da katkı sağlamış olur"