BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,79
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'e büyük söz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'de partisinin il kongresinde İzmir'e çok büyük bir söz verdi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu AK Parti İzmir İl Kongresi’nde yaptığı açıklamada İzmir'e çok önemli bir vaatte bulundu; Davutoğlu İzmir'e Başbakanlık Ofisi açılacağının ve çok önemli görüşmelerin bu ofiste yapılacağının müjdesini verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 5. Olağan İl Kongresi'nde, kenti "ufuk şehir" olarak nitelendirdi.

DAVUTOĞLU'NDAN İZMİR'E SELAM

Kentin her bir köşesinin yanı sıra Çakabey'e, Osmanlı leventlerine, ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'e, Çakıcı Mehmet Efe'ye, Kocatepe'den başlattığı yürüyüşü İzmir'de istiklalle noktalayan Gazi Mustafa Kemal ile ordularına ve şehit Başbakan Adnan Menderes'e selamlarını ileten Davutoğlu, kenti tarihin sembol şehirlerinde biri olarak nitelendirdi.

"İZMİR AK PARTİ'NİN KALESİDİR"

İzmir ile her zaman gurur duyduklarını ama bugün bir başka gurur duyduklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "İzmir bugün diyor ki İzmir hiç kimsenin kalesi değildir, İzmir milletimizin kalesidir, istiklalimizin kalesidir ve bugün istiklalimizin teminatı olan AK Parti'nin kalesidir" diye konuştu.

 İZMİR AK PARTİ KONGRESİ'NDE BİR İLK

İzmir'deki AK Parti kongresinde önemli bir ilk yaşandı. Önce İzmir'de kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası Başbakan Ahmet Davutoğlu için bestelenen iki parçayı ve İzmir'in Kavakları'nı seslendirdi. İzmir'in Kavakları türküsüne Başbakan ve eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.

 

Ardından Ottoman Tiyatral Dans Topluluğu Tarihten Bugüne Yeni Türkiye adlı 8 dakikalık modern dans gösterisini sundu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Nasıl Selçuklu’nun ufuk şehri, nasıl Osmanlı’nın merkez limanı İzmir ise Cumhuriyet’in meşalesi İzmir ise Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul’da ofisi var. Seçimden sonra İzmir’de başbakanlık ofisi açıp toplantıları bir kısmını İzmir’de yapacağız.

"İZMİR'E ÇOK YATIRIM YAPTIK"

Yerel yönetimleri zaaflarına rağmen İzmir'e bir çok yatırım yaptık. İnşallah seçimden sonra Bir Başbakanlık ofisini de İzmir'de açıp çalışmalarımıznı bir kısmını da burada sürdüreceğiz. Ben ayda en az bir kaç günümü İzmir'de geçireceğim. İzmir bizim için ufuk şehridir ve siyasetimizin de merkez şehridir. İzmir Ankara hızlı tene projemiz bittiğinde başkent ve İstanbul'a ulaşım daha kolay yapılacak.

Cumhuriyetin temeli cumhurdur millet içinde ayrım yapanlar cumhurun ne demek olduğunu bilmeyenlerdir. Cumhuriyet'in sembol şehri İzmir'i AK Parti bayrağı altında kalkındırmaya hazır mısınız?

"KILIÇDAROĞLU GERÇEKTEN CUMHURİYETÇİ OLSAYDI..."

Milli iradeye sahip çıkamayanlar cumhuriyetçi olamaz. 17-25 Aralık operasyonları ile seçilmiş hükümeti ve dönemin Başbakanımızı devirmeye çalışanlar cumhuriyetçi olamaz. Eğer Kılıçdaroğlu gerçekten cumhuriyetçi olsaydı 10 Ağustos'ta kendisi milletin karşısına geçerdi.

Bahçeli'nin devrinde Türkiye hibe silahlara muhtaçtır.

Ülkelerin 30-40 yıl kullandığı tankları hibe olarak alıyorlardı ama şimdi modarnizasyon için tanklarımızı ülkelere gönderiyoruz.

Orhon anıtlarına restorasyon mu lazım Ankara'dan gideriz, Gagavuz Türklerine su mu lazım biz göndeririz.

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI 

Biz iktidara gelmeden başka ülkelerden hibe silah alıyorduk. Bu mudur milliyetçilik? Sayın Bahçeli'nin iktidarında Türkiye hibe silahlara muhtaçtı. Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum ocak ayının başında savunma sanayi icra komitesini toplayıp bazı kararlar aldık. Milli savaş uçağımızın ön tasarım aşamasına geçildi. 2023 yılında bu semalarda yüzde 100 Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak.

BÜTÜN RUMELİ'YE ÜÇ EMANET

Burada Rumeli'den gelen kardeşlerimiz var, sizinle gurur duyacağınız bir müjdeyi daha paylaşıyorum. Soydaşlarımız bizden bayrak istemişti. Biz de 'Madem ki böylesine al bayrağa bağlısınız size 3 emaneti göndereceğiz' dedik. Sadece Üsktüp, Makedonya'da değil bütün Rumeli'de her haneye 3 emanet gönderiyoruz. Albayrak, Kuran ve Türkçe sözlük. Bir ay içinde ilk teslimatlar başlayacak.

"ÇALIŞAN ANNELER 4 SAAT ÇALIŞIP 8 SAAT ÜCRET ALACAK"

CHP'e bir sosyal demokrasi dersi verelim. Son bir içinde ailenin korunması paketini açıkladık. Bu pakette Meclis'ten çıktığında anne olan her kardeşimize bir altın hediye edeceğiz. Üçüncü çocuğa tam altın. Düşünü bizden önce 'Besleyemeyiz' korkusuyla doğum kontrol yapıyorlardı. Çalışan kadınlarımız 4 saat çalışıp 8 saat ücret alacak. İşte bizim sosyal devlet anlayışımız budur.