BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  SEÇİM

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir'e büyük müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Bergama'da konuştu. Davutoğlu, konuşması sırasında 'İstanbul-İzmir arası 9 saatten 3 buçuk saate inecek' dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İzmir mitinginde halka seslendi.

"Son mahalli seçimlerde maalesef adayımız Binali Yıldırım görevi devralamadı" diyen Davutoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

"Alsaydı neler yaptığımızı görecektiniz. Bölge yüksek teknoloji cazibe merkezi oluyor. İstanbul-İzmir arası 9 saatten 3 buçuk saate inecek. Bu İzmir'i kimse durdurabilir mi? Aliağa'ya gelen İzban, Bergama'ya da gelecek. İkinci havaalanı bu bölgeye yapılacak"

Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

Biz ülkemizin her santimetresin al bayrağı yüceltmek için varız. Bergama biz yola çıktık mı Balkanları, Kafkasları ve Ortadoğu'yu, bütün coğrafyayı ele alarak çıkarız. 

"DÜNYA TARİHİNE GEÇECEK BİR PROJE"

Dünyayı titreten 3 proje ile yolumuza devam ediyoruz. Anavatandan yavru vatana deniz üzerinden su götürüyoruz. Bu dünya tarihine geçecek bir proje. İşte Yeni Türkiye bu, işte cumhuriyetçilik bu, işte milliyetçilik bu.

"İZMİR'İN İNSANLARI SICAKTIR"

Geçen hafta Kazakistan'dan 4B Türk uydusunu gönderdik. İstanbul dünyanın en büyük havalimanına sahip olacak. Geçmiş medeniyetlerin izleriyle dolu Bergama'yı selamlıyorum. İzmir'in insanları sıcaktır. Türkiye daha özgür, yenilikçi bir ülke olmaya doğru ilerlerken İzmir en büyük destekçisidir. 1 Kasım'da yeni bir demokrasi zaferi yazmaya var mısınız?

"TÜRKİYE BAMBAŞKA BİR ÜLKE OLDU"

Biz iktidara geldiğimizde bu memleketin TSK, bütün mühimmatını dışarıdan alıyordu. IMF'ye borçlu durumdaydık. Şimdi artık kendi milli piyade tüfeğini yapan Türkiye var, kendi uçağını yapan Türkiye var. 2002'den sonra Türkiye bambaşka bir ülke oldu, krizler ülkesi gitti. Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp, güvene ve istikrara ulaştırdık. İşte AK Parti'nin gücü bu.

"KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Gücümüzü kesmeye çalışıyorlar, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyorlar, onlara inat, milli iradeye evet demeye hazır mıyız ? Biz milletimizin sesine her zaman kulak veren bir partiyiz. Ülkemizi geleceğe hazırlamak için her türlü hesabı yaptık. Bu hesabı yaparken halkımızın her kesimiyle bir araya geldik.

"DEVLET 50 BİN LİRA VERECEK"

Gençlerimize sorduk, kadınlarımıza sorduk, emeklimize sorduk, projelerimizi beyannamemize koyduk. Çalışan kadınlarımıza doğum izni dışında ilk çocuk için 2, ikinci çocuk için 4, üçüncü çocuk için 6 ay yarım zamanlı çalışıp tam maaş alma hakkı veriyoruz. Üniversiteye giden öğrenciye yurt imkanı veriyoruz. Üniversite bittiğinde, projesini getirene devlet 50 bin lira verecek. 50 bin lira yetmiyorsa 100 bin lira daha faizsiz kredi veriyoruz. Ben bir yere girip çalışacağım diyorsa bir genç, 1 yıl boyunca maaşını biz veriyoruz. Çiftçilerimiz artık yeme ve gübreye vergi vermeyecek. Asgari ücreti 1.300 lira yapıyoruz. Kırsal kalkınma sistemini bütün illere yaygınlaştırıp çiftçiye desteği artıracağız. Başta taşeron işçilermiz olmak üzere bütün işçilerimizin sorunlarını bir bir çözeceğiz. Bizim sözümüz senettir, biz söz verince tutarız.

İlk günkü aşkla, haydi bismillah diyoruz. İnşallah bu memleketi hergün daha ileriye götüreceğiz yeter ki kardeşliğimiz, birliğimiz bozulmasın. 

"BU ÜLKEYE FAYDALARI OLMAZ"

Milletimiz 7 Haziran'da partilere bir araya gelin bir koalisyon kurun dedi. CHP, blok siyaseti izledi. Büyük farkla birinci olan AK Parti'yi dışlamaya çalıştılar. MHP Lideri Bahçeli ise hayır siyaseti izledi. Ne önerdiysek 'hayır' dedi. Tuğrul Türkeş dışında, bu ülke dar boğazdayken, askerimiz terörle mücadele ederken ellerini taşın altına koymaktan korktular. Ne CHP'nin ne MHP'nin ne de sırtını Kandil'e dayadığı söyleyen HDP'nin bu ülkeye faydası olmaz. Bunlar sorumluluk almaktan korkarlar. Biz sorumluluk almaktan asla vazgeçmeyiz, terör karşısında verdiğimiz mücadeleden sapmayacağız.