BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan iki önemli müjde

ÖTV'nin düşürüleceğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğrenci burslarından KDV alınması konusunda da müjde verdi.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sektörel Ekonomi Şurası'nda konuşan Davutoğlu, katılımcıların taleplerini dinlediğini, taleplere ilişkin ilgili bakanlarla istişarelerde bulunduğunu söyledi. Davutoğlu, önceki toplantıda kendisini en çok etkileyen hususlardan birisinin, hemen hemen her ilden gelen katılımcıların "ya organize sanayi bölgesi (OSB) istemesi ya da OSB sayısını artırmak istemesi" olduğunu dile getirdi.

Sadece Artvin ve Hakkari'de OSB'nin bulunmadığını hatırlatan ve iki şehre ilişkin bilgiler veren Davutoğlu, şöyle devam etti: "Eğer bir ülkede, 81 vilayetten gelen her temsilci, daha fazla OSB istiyorsa orada üretim aşkı, üretim heyecanı, inancı var demektir. Dolayısıyla bu konularda sizlerden çok açık destek bekliyoruz ve reel ekonomi, üretimi, istihdamı artıracak ne talep varsa, bunlara hep olumlu bakmaya hazırız. Ama bu
taleplerin karşılanması sonrasında da sizlerin performansınızın yükselmesini bekliyoruz."

ÖĞRENCİ BURSLARINDAKİ KDV

Toplantıda öğrenci burslarından KDV alınması konusunun da dile getirildiğini belirten Davutoğlu, bir akademisyen olarak bunu kabul edemeyeceğini söyledi.

Davutoğlu, "Varsa böyle bir şey, kesinlikle bunun önüne geçeriz. Öğrenci burslu okuyorsa bundan ayrıca KDV alınması diye bir şey söz konusu olmaz" dedi.

OSB'lerde emlak vergisine üst sınır getirileceğini de aktaran Davutoğlu, "Öyle kafasına göre yerel yönetimlerin veya değişik şekillerde uygulamalarla OSB'lerdeki üretim maliyetini artıracak bir duruma izin vermeyeceğiz, böyle bir üst sınır getirilecek" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, serbest bölgelerin, organize sanayi bölgelerine tanınan emlak vergisi istisnasından yararlandırılmasına olumlu baktıklarını belirterek, bu konuda yasal düzenleme yapacaklarını bildirdi.

ÖTV DÜŞÜRÜLECEK

Sektörün dayanıklı tüketim mallarında ÖTV'nin düşürülmesi önerisine olumlu baktıklarını ifade eden Davutoğlu, "Dayanıklı tüketim mallarında ÖTV düşürülecek. Bunun hangi oranda nasıl olacağı konusunda enerji verimliliğine göre bir değerlendirme yapacağız. Enerji verimliliğine göre bu uygulamayı farklılaştıracağız ama kesinlikle ÖTV'de düzenlemeye gideceğiz" şeklinde konuştu.