BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.487,32
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu sitem etti 'Yalnızız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra'daki temasları sonrası Wilton Park Toplantısı'nda Suriye'deki iç savaşı ele aldı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra'daki temasları sonrası konuşma yaptğı Wilton Park Toplantısı'nda Suriye konusunda 'Yalnız hissediyoruz' dedi.  konuşma yaptı.

Davutoğlu Suriye’deki iç savaş başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. 

İşte o konuşmadan çarpıcı satırbaşları: 

TÜRKİYE'DEKİ MÜLTECİ KRİZİ

“Son 3 yıldır BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye ile ilgili bağlayıcı bir karar alınamadı. Bu konuda hepimiz bedel ödemekteyiz. Türkiye’nin insani felaketler karşısında tutumundan bahsetmek istiyorum. Somali’de Türkiye elinden geleni yapmaya çalışıyor. Gidip oradaki atmosferi çok yakından gördük. Suriye’deki mülteci krizine bakacak olursak, Türkiye 2 milyon mülteciyi barındırıyor ve yeni mülteci kampları açmaya devam ediyor. Türkiye kendi bütçesinden masraf yapıyor ve kimseden bu süreçte destek almadık. Uluslararası topluluğun yaptığı yardıma bakıldığında gerekenin yapılmadığını görüyoruz.”

"YALNIZ HİSSEDİYORUZ"

“Suriye’deki insanların daha ılımlı olmasını istiyorsanız ki insanlar öldürülürken buna karşı bir şey yapamıyorsanız ılımlı olmalarını nasıl beklersiniz? Teröre karşıysanız ki öyleyiz ama bu durumda değerleri nasıl savunacaksınız? Türkiye olarak demokratik ve insani değerlerin savunulması konusunda yalnız hissetmekteyiz. Terör örgütleri yok edildiğinde başka örgütler ortaya çıkabilmekte. Şimdi IŞİD var, sonra bir başkası gelebilir. Hangi değerlerin savunulduğu çok önemli.”