BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu Öcalan'ın PKK'ya çağrısını değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da AK Parti gençlik kongresinde Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısını değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da AK Parti gençlik kongresinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Çözüm Sürecine yönelik hükümetten ve HDP'den gelen 'PKK'ya silah bırakma' çağrısının önemine vurgu yaparak, "Artık silah dili sona erecek, demokratik yaklaşımın önü açılacak" açıklaması yaptı. Davutoğlu, uygulamayı yakından takip edeceklerini söyledi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından çarpıcı satırlar: 

Gençlerle bir arada olmak bizleri de gençleştiriyor, Allah hepinizden razı olsun. Evlad-ı fatihan gençlerine selam olsun. Vatanımız zor duruma düştüğünde, Çanakkale, Yemen ve Sarıkamış'a yürüyen gençlerimize selam olsun.mBu İstiklal gençlerinin bütün tarihte, bugünkü takipçileri olan, yolcuları, izcileri olan AK gençliğe selam olsun. AK Gençlik'in Ankara'da ki gençlerine selam olsun.

BUGÜN SEMBOLİK BİR GÜN

Bugün sembolik bir gün. 28 Şubat'ta Ankara'da gençlerimizle bir aradayız. 28 Şubat ki; bundan önce 1997 28 Şubat'ında birileri eski Türkiye adına dediler ki, "28 Şubat bin yıl sürecek" bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat'ta başörtü sorunu, gençleri üniversite dışında bırakmak vardı. Şimdi soruyorum; o 28 Şubat'tan bir iz kaldı mı?

Merhum, rahmetli Necmettin Erbakan hocamızı bir kez daha rahmetle,minnetle, şükranla anıyoruz. 28 Şubat'ta, 12 Mart'ta ezilen, horlanan gençlik bugün ayakta. Özgürlük arayab gençlik bugün onurla, izzetle yan yana üniversitelerine gidiyorlar.

28 ŞUBAT ZİHNİYETİ...

28 Şubat, milletin evlatlarının izzetinin, onurunun çiğnendiği bir dönemdi. Şimdi yeni bir 28 Şubat'ta Ankara'dan sesleniyoruz, bu milletin bugün ilan ettiği 28 Şubat zihniyeti, milli iradeye dayanan zihniyet, hiçbir zaman durdurulamayacak, söndürülemeyecek inşallah.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ VE OPERASYON

28 Şubat'ta iç tehdit kavramıyla milletin fertleri, devlet tarafından tehdit ilan edilmişti. 28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, şimdi ise Süleyman Şah için Suriye'de yürüyor. Aradaki fark bu.

2005'te Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır'daki konuşmasıyla başlayan Çözüm Süreci, türlü badirelerden, tahriklerden, kumpaslardan geçerek bugünkü açıklamayla yeni bir zemine oturmuştur.

"ANADOLU EVLATLARI DAĞA ÇIKARILAMAYACAK"

Anadolu evlatları artık el ele yürüyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşemeyecek. Hiçbir Anadolu evladı dağa çıkarılamayacak. Dışlayıcılık, ayrımcılığı ayaklarımızın altına alıyoruz.

"AÇIKLAMAYI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Demokratik siyaset varsa artık gençlerin de devlet adamlarının da şiddeti körükleyen açıklamalardan uzak durmalı. Artık silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugünkü açıklamayı yakından takip edeceğiz. Anadolu evlatlarını kim karşı karşıya getirirse bizler bunların karşısında duracağız. Anadolu evlatları için barış ve ebedi dostluk için mücadeleye devam edelim. Anadolu evlatları tarihimize altın bir sayfa olarak geçmiştir."

SİLAHIN DİLİ SONA ERECEK

Artık bu ülkede, Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlar hiçbir şekilde bu milletin fertleri arasında nifak tohumu olacak şekilde kullanılamayacaktır. Türkiye'de şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır. Türkiye'de şiddetin silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır. Bugün yapılan açıklamanın uygulanmasının da bizzat takipçisi bizler olacağız.