BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  POLİTİKA

Başbakan CHP ve HDP yuhalanınca bakın ne yaptı?

DÜZCE'de referandum mitingi yapan Başbakan Binali Yıldırım, CHP yuhlanınca mitingtekileri durdurdu, HDP yuhlanınca ise izin verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Düzce'de miting düzenledi.16 Nisan referandumu için mitinglere devam eden Başbakan Binali Yıldırım, miting meydanında toplananlara hitap etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum ile ilgili gaf olarak gündeme gelen son açıklamalarına da değinen Binali Yıldırım, CHP liderinin açıklamaları üzerine fıkra gibi diyerek "bizim anlatamadığımızı aslında sen anlattın teşekkür etmemiz lazım" dedi. "Bunlar her şeyi tersten okuyor" diyerek CHP'yi eleştiren Binali Yıldırım, "Meclis'in ve cumhurbaşkanı'nın seçime götürme yetkisi var" diyerek ayrıntıları da anlattı. 

"CHP, ÇARŞI GİBİ HERŞEYE KARŞI"

Sistemin güzelliği milletin önüne beş sene sorun ile gelmemek olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, 'bunların bunu anlaması asırlar sürer' diyerek CHP'ye yüklendi. 

CHP'nin yapılan her şeye karşı geldiğini savunan Binali Yıldırım, Marmaray'a karşı, köprüye karşı, Çarşı her şeye karşı diyorlar ya bunlar onu da geçti" dedi. 

Binali Yıldırım, Düzce'deki konuşmasında Kılıçdaroğlu ile ilgili konuşurken miting meydanındakilerden gelen 'yuh' sloganlarını engelledi. 'Yuhlamayın değmez diyerek halkı uyaran ve yuh sloganlarını durduran Binali Yıldırım, konuşması devam ederken söz HDP'ye geldiğinde başlayan 'yuh' sloganları üzerine "Bir de HDP var. Buna yuh çekin. Bunlar bölücü, Kandil’in taşeronları. O Kandil’i de başlarına yıkacağız. Kürt de bizim Türk de bizim. İşte Türkiye… Bu bayraklar inmez, bu ezanlar dinmez.” dedi.