BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  DÜNYA

Başbakan canlı yayında istifa etti

Libya'da Tomruk Hükümeti'nin Başbakanı Abdullah el Sani canlı yayında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Abone ol

Ulusal birlik hükümeti kurulması yönündeki müzakerelerin sürdüğü Libya'da, özel bir televizyon kanalının canlı yayınlanan programına katılan Tobruk hükümetinin Başbakanı Abdullah el Sani, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

El Sani, “Eğer benim ayrılmam çözümse, ben de görevi bıraktığımı burada duyuruyorum” dedi.

El Sani, programda öfkeli vatandaşların eleştirileri ile karşı karşıya kaldı. Yayına katılan Libyalıların çoğu, ülkedeki kötü yaşam ve güvenlik koşullarından hükümeti sorumlu tutarak hükümete yolsuzluk suçlaması yöneltti. Suçlamalara sinirlenen Başbakan El Sani, sert bir tepki vererek istifa ettiğini açıkladı.

El Sani, istifasını, pazar günü Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ne resmen sunacağını belirtti.

başbakan-canli-yayinda-istifa-etti.jpg

LİBYA'DA İKİ MECLİS BULUNUYOR

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Libya'da eski devlet başkanı Kaddafi'nin devrildiği 2011 yılından bu yana kaos ve şiddet ortamı hüküm sürüyor. Kentler birbirine rakip grupların militanlar tarafından kontrol edilirken, iki ayrı parlamento ve hükümet yetkinin kendisinde olduğunu öne sürüyor.

Ülkenin doğusundaki Tobruk'ta uluslararası toplum tarafından kabul edilen meclis ve hükümet bulunuyor. Trablus'ta ise uluslararası toplumun tanımadığı İslamcı bir hükümet var. Ülkenin en önemli kentlerinden doğudaki Bingazi'de hükümet güçleri ile militanlar arasında hemen her gün çatışmalar yaşanıyor.

Geçen salı günü ülkedeki rakip siyasi güçler, bir ulusal birlik hükümeti kurulması amacıyla müzakerelere başlamış, Cenevre'deki müzakerelere tüm siyasi grupların temsilcileri katılmıştı.