BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklamalar!

Başbakan Yıldırım iş dünyasına, darbe gecesi yaşananları hatırlatarak 'vatandaşa yardım edin' çağrısında bulundu. Yıldırım 'vatandaş olmasaydı paranız da fiyakanız da işe yaramazdı' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 'Türkiye İyi Gelecek' konferansında ekonomi ve finans dünyasından çok sayıda katılımcıya seslendi.

Türkiye'ye 916 milyon dolar net sermaye girişi var. Bol keseden atanlara bakmayın. Bölgede istikrarsızlıklara rağmen Türkiye istikrar içinde büyümeye devam ediyor diyen Yıldırım işadamlarına vatandaşlara güvenin çağrısında bulundu. Yıldırım şu açıklamalarda bulundu.

VATANDAŞ OLMASAYDI FİYAKANIZ DA OLMAZDI

Türkiye'de olanları anlatmada bir özrümüz olduğu açık.Vatandaş hepinizi korudu. 15 Temmuz'u vatandaş savuşturmasaydı siz ne yapacaktınız? Paranız da işe yaramazdı, fiyakanız da işe yaramazdı.

VATANDAŞ SİZİN İŞİNİZİ GÖRDÜ

Onun için vatandaş sizin işinizi gördü. Siz de şimdi vatandaşın işini görmelisiniz. Bankacılar vatandaşa güvenin milete güvenin, bu millet sözünün eridir. ne kadar verdiniz, paralarınız battı?

VATANDAŞIN YANINDA OLMAK ZORUNDAYIZ

İflas ertelemeye tedbir aldık. Artık hileli iflas erteleme yok. İş hayatında tezgah sürekli çalışacak, üretecek, bir saniye bile durmak yok. Sosyal devlet vatandaşın her türlü derdiyle dertlenmek demek. Zor günde, iyi günde vatandaşın yanında olmak zorundayız. Sosyal yardımları artırdık. Eğitimde özel okulların oranı yüzde 14'e ulaştı.

DARBECİYE DARBE YAPAN BAŞKA MİLLET YOK

65. hükümet 100. gününü geride bıraktı. Vallahi başımıza gelmeyen kalmadı. Bizim başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Yahu hepiniz aynı günü mü beklediniz. Darbeciye darbe yapan başka bir millet yoktur . Cümle alem Türk milletinin bağımsızlık ve istiklal mücadelesni 15 Temmuz akşamı gördü.

MİLLETİMİZ EKONOMİYE DE AYAR VERDİ

Böylesine bir olayı yaşamış olmamıza rağmen siz de içindesiniz gördünüz. Ekonomide normal dalgalanmalar dışında değişiklik olmadı. Brüksel'de havalimanı bombalandı, 10 gün açamadılar. Bizde hemen bankalar açık tıkır tıkır işlemeye başladı. Bizim milletimiz darbecilere ayar vermekle kalmadı, ekonomiye de ayar verdi. Yaptığımız düzenlemelerin sayısı 150'yi buldu.

VATANDAŞLA HELALLEŞİLDİ

Darbe girişimi ertesi ilk salı toplandı Meclis ve hemen hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam. Neler yaptık, ekonomiyle ilgili işadamlarımız, esnafımız, tüccarımız, yatırımcımız devletle kavgayı ortadan kaldırdı.  Vergi borcu, sigorata primi, cezalar konusunda vatandaşla helalleşildi. Bugün işletmelerin en önemli konularından biri stok, stok affı getirdik. Böylece kayıtdışı olmaktan milleti kurtardık.

Türkiye'ye 916 milyon dolar net sermaye girişi var. Bol keseden atanlara bakmayın. Bölgede istikrarsızlıklara rağmen Türkiye istikrar içinde büyümeye devam ediyor. Bunu sermaye girişi ve ihracattan anlıyoruz. Olanları olduğu gibi anlatabilsek bir sorun kalmayacak.

FETÖ İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Sağlık aynı şekildi ama emniyet ve adalet devletin asli görevleri arasında olmaya devam edecek. Satarken azimli, alırken nazlı olacağız. Burada yapıyorsan dışardan almayalım.  Darbe girişimi sonrası  FETÖ'yü bütün devlet organlarından temizlemek için seferberlik başlattık.