BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Binali Yıldırım Muğla'da konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla, Muğla'da düzenlenen AK Parti'nin mitingine vatandaşlar ilgi gösterdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan BinaliYıldırım, "Türkiye'nin son 15 yılda gerçekleştirdiği atılımlar, bakıyoruz bazılarını rahatsız etmiş. Daha çok rahatsız olacaksınız daha çok. Türkiye'yi güçlü görmek istemeyenler, hep hasta adam olarak kalmasını hayal edenler yine bugünlerde hortladı. Biz de onlara inat daha ileri demokrasi, daha fazla yatırım, yeni hedefler diyerek hızımı artıracağız." dedi.

Yıldırım, halk oylamasına yönelik partisince Atatürk Bulvarı'ndaki meydanda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana insanı merkeze aldığını, 80 milyonun tamamının derdini dert edinmiş bir siyaset anlayışına sahip olduklarını belirtti. 

Hangi inançtan olursa olsun, nasıl yaşıyorsa, nasıl davranıyorsa davransın bugüne kadar kimseye, hiçbir ayrım yapmadıklarını ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin, ay yıldızlı bayrağın, 780 bin metrekare vatanın ortak değer olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, demokrasinin, istikrarın sürmesinin, huzurun, kardeşliğin devamının, terörün bu ülke topraklarından yok olup gitmesinin her şeyin önünde olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin son 15 yılda gerçekleştirdiği atılımlar, bakıyoruz bazılarını rahatsız etmiş. Daha çok rahatsız olacaksınız daha çok. Türkiye'yi güçlü görmek istemeyenler, hep hasta adam olarak kalmasını hayal edenler yine bugünlerde hortladı. Biz de onlara inat daha ileri demokrasi, daha fazla yatırım, yeni hedefler diyerek hızımı artıracağız. Türkiye'nin tökezlemesini isteyenler ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar. Sistem öyle bir şekilde yapılanmış ki bu ülkede kriz çıkarmak, Meclisi, hükümetleri iş yapamaz hale getirmek adeta bir alışkanlık haline gelmiş. Hatırlayın, Ege'nin evladı rahmetli Adnan Menderes'in başına geleni hatırlayın. Rahmetli Özal, Erbakan gibi liderler başa gelince hemen darbeciler, vesayet odakları harekete geçtiler. 27 Mayıs'ta darbe yaptılar, Menderes'i astılar. Yollar, köprüler, çeşmeler yapan, hizmet yapan Menderes cezasız kalmadı. Darbe anayasasını başımıza getirdiler."

Binali Yıldırım, aynı vesayet odaklarının AK Parti'nin önünü e-muhtıralar ve Gezi olayları ile kesmek istediklerini anımsattı.

Hain ve alçakların daha sonra da boş durmadığını, 15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş eşkıyaların bayrağı indirmek, ezanı dindirmek, demokrasiyi sona erdirmek için harekete geçtiğini hatırlatan Yıldırım, "Muğla o gece onlara dünyayı dar etti. O alçaklar Marmaris'te Cumhurbaşkanımızı yakalayıp, hayatına kastetmek istediler. O gün siz ülkenize, bayrağınıza, Cumhurbaşkanınıza sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun." ifadelerini kullandı.