BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan belli kabinede 7 bakan değişecek

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında AK Parti'de konuşulan başbakan adaylarını ve kabinede yapılacak revizyonu kaleme aldı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, yeni kabinede 7 bakanın değişeceğini ve Başbakan adayının Binali Yıldırım olacağını yazdı.

Davutoğlu'nun gidişi sonrası başbakanlıkta ibre kimden yana. Çok sayıda isim ortada dolaşıyor. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızının nikahında AK Parti kulislerini takip eden Selvi, edindiği bilgileri köşesinde aktardı.

"BİNALİ YILDIRIM BAŞBA"

Selvi, yeni dönemde ‘Güçlü Cumhurbaşkanı-Uyumlu Başbakan’ formatının geçerli olacağına dikkat çekti.

Başbakan adaylarını değerlendiren yazar, "Beşiktaş’ın şampiyon olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor ama kesinleşmediği için, ‘Beşiktaş Şampi’ başlıkları atılıyor ya öyle bir durum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesine bakarak süreci okuyanlar açısından, “Binali Yıldırım Başba”. ifadelerine yer verdi.

Kongre sonrası hükümette ve parti yönetiminde önemli değişikliklerin beklendiğini yazan Selvi, kabinenin üçte birinin değişmesinden söz edildiğini okurlarına hatırlattı.

AK Parti kulislerinde, yedi bakanın değişeceği konuşulduğunu aktaran yazar, mini kabine revizyonuna ilişkin ismi geçenleri böyle paylaştı:

BERAT ALBAYRAK EKONOMİNİN BAŞINA

"İsmi başbakanlık için geçen Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ekonominin kaptanlığına gelmesi bekleniyor.

Davutoğlu hükümeti kurulurken de belirleyici olan isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı.

O nedenle çok büyük çaplı bir revizyon beklenmiyor. Ama o günkü dengeler nedeniyle kabinede yer alan bazı isimlerin, yeni hükümette yer almayacağı söyleniyor.

ŞENTOP, CANİKLİ, ZEYBEK

Davutoğlu istemediği için kabinede yer almayan Mustafa Şentop, Nurettin Canikli ve Nihat Zeybek’in yeni hükümette görev alması bekleniyor.

Bu arada MKYK’da imza toplama sürecine öncülük eden genel merkez ve Meclis grubundan bazı isimlerin bakan olarak değerlendirileceği konuşuluyor.

Bir de performansından memnun olunamayan bazı bakanların alınarak yerlerine yeni isimlerin getirilmesi gündemde.

Az ama özgül ağırlığı yüksek bir değişiklik olacak gibi görünüyor."