BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  DÜNYA

Başbakan, Afet Eğitim Merkezi’nin açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliği tarafından İl Özel İdaresi kaynaklarıyla inşa edilen Afet Eğitim Merkezi’ni törenle hizmete aç...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Valiliği tarafından İl Özel İdaresi kaynaklarıyla inşa edilen Afet Eğitim Merkezi’ni törenle hizmete açtı.
Türkiye genelinde 46 ilde başlatılan Kentsel Dönüşüm Mitingi için Bursa’ya gelen Başbakan Erdoğan, buradaki törenin ardından Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi’nde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla yaptırılan Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezi’ni hizmete açtı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekillerinin de katılımıyla açılan eğitim merkezinde konuşan Başbakan Erdoğan, “1999 Gölcük merkezli o büyük deprem felaketinin yeni bir yıl dönümündeyiz. Bu defa Türkiye genelinde bir kentsel dönüşüm projemizin 3. adımını attık. 46 ilde 100 bine yakın konutun yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu yıkımla birlikte 3 yıl içinde bu binaların yenilerini inşa edeceğiz. Alt ve üst yapısıyla yeni binalar inşa etmek suretiyle şehirlerdeki değişim, dönüşümü halkımızla birlikte yaşayacağız. Modern şehirleşmenin adımlarını atacağız. Bursa’da ağırlıklı olarak Yıldırım’da yapılacak olan konutlar, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ağırlıklı olarak inşa edilecek" dedi.

"AFAD CAN SİMİDİ GİBİ GÖREVİNİ İFA EDECEK"
AFAD’ın bir can simidi gibi hizmet verdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bugün burada aynı zamanda depremlerde bizim en önemli ayağımız olan, iktidarımızda kuruluşunu yaptığımız AFAD’ımızın Bursa’daki eğitim binasının da açılışını yapıyoruz. Yani Allah göstermesin herhangi bir felaket anında hemen AFAD bütün imkanlarıyla, bütün araç ve gereçleriyle, hepsiyle hazır vaziyette müdahale edecek. Elemanları ve kadrosuyla AFAD hemen burada can kurtaran simidi gibi görevini ifa etmiş olacak. Şimdi bu ileri teknoloji ile donanmış olarak, Bursa’daki hizmet binamızın açılışını yapıyoruz. Sorumlu ilgili Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay ve tüm elemanlarına teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve protokol üyeleri eğitim merkezinin açılışını yaptı. Erdoğan ve protokol üyeleri, daha sonra eğitim merkezinde basına kapalı olarak incelemede bulundu.

15 MİLYON LİRALIK AFET EĞİTİM MERKEZİ
Afet Eğitim Merkezi 4 yılda tamamlandı. Yüzde 50’si Devlet Planlama Teşkilatı, yüzde 50’si Bursa İl Özel İdaresi tarafından finansa edilen 15 milyon liralık tesis zemin artı 2 kattan oluşuyor. Toplam 6 bin 200 metrekare kapalı alanı bulunan eğitim merkezi, 22 bölüm ve 12 similasyon odasından oluşuyor. Japonya’daki benzerleri örnek alınarak yapılan eğitim merkezinde öncelikle öğrenciler, çalışanlar ve teknik personel eğitilecek. Deprem sarsma tablası, yangın simülasyonu, 5 boyutlu sinema, rüzgar, fırtına, duman simülasyon odası, acil durum telefon ihbar simülasyonu, bilgilendirme ve test köşesi, enkaz koridoru, karbonmonoksit zehirlenme simülasyonu, otel yangın kaçış hologramı, heyelan ve sel simülasyonu gibi bölümler yer alıyor. 242 kişilik konferans salonu ile akıllı sınıfa sahip merkezde 24 eğitmen, 15 görevli personel olmak üzere 39 kişi görev yapıyor.
(İHA)