BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.428,80
HABER /  POLİTİKA

Başbakan açıkladı! Yeni düzenleme geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, iletişim sektörünün önünü açacak yeni bir vergi sistemi düzenlemesi yapılacağını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Bilişim Zirvesi 2016" etkinliğine katılım sağladı. Başbakan Yıldırım Bilişim Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Operatörlerimiz Türkiye'nin her noktasında 3G erişimi sağlamışlardı. Bunun ardından 4.5G sağlandı.  5G'ye ve ötesine ilişkin açılımları içerecek biçimde yerli ürünler için çalışmalar devam ediyor. 31 Mart'ı 1 Nisan'a bağlayan gece 4.5G mümkün hale geldi.

BU BİRAZ ZAMAN ALACAK

Türkiye'nin her noktasının 4.5G kapsama alanı içerisinde yer alması biraz zaman alacak. Bilişimin itici bir güç olduğunun farkındayız. Eskiden bir sektör olarak görürdük ancak bilişimin bir sektörden ziyade yaşam tarzına dönüştüğünü görüyoruz. Bilişimde Türkiye'nin büyüme rakamlarında bir kat daha fazla büyüme gerçekleştirdik.

14 YILDA SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇTIK

Biz burada toplantı yaparken dünyanın değişik bölgelerinde bilişimle ilgili yeni bir gelişme olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Son 14 yılda sektörün önünü açacak birçok adım attık. İstediğimiz düzeyde olmasa da internette vergi indirimine gidildi. 60. hükümet döneminde internet üzerindeki vergiyi 20 puan indirdik.

VERGİ SİSTEMİNDE YENİ BİR DÜZENLEME YAPACAĞIZ

Mevcut vergi sistemi bugün iletişim sektörünün önünü açacak bir sistem değil. Vergi sisteminde yeni bir düzenleme yapacağız. Bilişim sektörünün önünü açacağız. İnternet kullanımında ülkemiz dünyaya göre çok hızlı büyüdü. 

Ülkemiz internet kullanımında çok daha hızlı büyüdü. AİKER bir ofisini Singapur'a birini İstanbul'a açtı. Artık sadece Amerika'da değil bilişim dünyanın her yerinde yaygınlaşacak. Bilgiyi satın alan değil üreten bir ülke haline gelmeliyiz.