BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan açıkladı! Son gün 25 Mayıs

Başbakan Binali Yıldırım, 13.Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda konuştu. Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi'ne başvuruların 25 Mayıs'a kadar süreceğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 13.Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katıldı. Yıldırım burada önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki projeleri anlatan Yıldırım Milli Savunma Üniversitesi'ne başvuruların 25 Mayıs'a kadar süreceğini açıkladı. Başbakan şu açıklamalarda bulundu.

GEREĞİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ülkemize yönelik tehditlere karşı gereğini yapmaya devam edeceğiz. Özellikle düzensiz göç ve kaçakılıkla mücadelede başarılı bir mücadele sürdürüyoruz. Son 7 ayda 1084 sığınak etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerimizin başarısında teknolojik araçlar çok önemli iş görüyorlar. Yerli ve milli imkanlarımızı seferber ederek savunma alanındaki başarılarımıza her gün yenilerini ekliyoruz. 1000'den fazla şirket ve çok sayıda işletmenin katılımıyla yerli ve milli savunma sanayinin altyapısı oluşturulmuştur.

TÜRKİYE'NİN DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALIYOR

Türkiye'nin savunma sanayide dışa bağımlılığı yüzde 40'ın altına düştü.
Sektörün cirosu artıyor. 10 yılda 1 milyar liradan 10 milyara ulaştı.
 Savunma sanayi ihracatı 1.7 milyar dolara çıktı.

BUGÜN 17. BÜYÜK EKONOMİSİYİZ

Türkiye büyümeye devam ediyor. Bugün 17. büyük ekonomisiyiz. Hem küresel hem de bölgesel barışın teminat ülkesiyiz.
Milli gelir 15 yılda 3 kat arttı.

TÜRKİYE'SİZ ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL

Herkes şundan emin olmalıdır ki bugünün Türkiyesi dünden daha güçlüdür, yarının Türkiyesi bugünden daha güçlü halde olacaktır. Bugün dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisiyiz. Daha da önemlisi hem küresel hem de bölgesel barışın teminat ülkesiyiz. Türkiye'siz Avrupa'nın güvenliği düşünülemeyeceği gibi Ortadoğu'daki sorunların çözümü de Türkiye'siz mümkün olmayacaktır.

ÜLKEMİZİ KORUYACAK TEDBİRLERİ ALIYORUZ

Kayıp yılları telafi etmek zorundayız. Bir yandan ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı koruyacak tedbirleri alırken, gerekli altyapıyı hazırlarken diğer yandan da milletimizin özlemi olan, beklentisi olan, refahı, huzuru, barışı ve kardeşliği sağlayacak ekonomik atılımları kesintisiz olarak yapmaya devam edeceğiz.

BU ALÇAK TERÖRÜ KONTROL ALTINA ALMIŞ OLACAĞIZ

Milletimize verdiğimiz en önemli sözlerden bir tanesi; terörün Türkiye'nin gündeminden düşürülmesidir. Bu yolda kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Öyle ümit ediyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye, ülkenin her köşesinde büyük ölçüde bu alçak terörü kontrol altına almış, enerjisini, kaynaklarını daha fazla kalkınma için daha fazla büyüme için daha fazla üretim için daha fazla istihdam için ayıran bir ülke haline gelmiş olacaktır.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BAŞVURULARI

Geçtiğimiz sene Milli Savunma Üniversite'mizi kurduk. Geleceğin komutanları artık bu üniversitede yetişecek. 25 Mayıs'a kadar Milli Savunma Bakanlığı ve üniversitenin web sitelerinden başvuruda bulunabilecekler. Avrupa'nın 6'nci. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisiyiz. Milli gelirimiz 15 yılda 3 kat arttı. 3 bin 600 dolardan 11 bin doalrın üzerine ulaştı. Güçlü istikrar ve güven sayesinde 170 milyar doların üzerinde doğrudan yatırım geldi