BIST 9.548
DOLAR 32,54
EURO 34,66
ALTIN 2.489,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan açıkladı! Jetlerimiz Musul'da

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grubunda Musul operasyonuyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Yıldırım Türk Jetlerinin de operasyona katıldığını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyanın yakından takip ettiği Musul operasyonunu değerlendiren Yıldırım Yıldırım'ın şu açıklamalarda bulundu.

"OPERASYONDA DA OLACAĞIZ, MASADA DA OLACAĞIZ SÖZÜNÜN ARKASINDAYIZ"

Musul'da uzun süredir konuşulan operasyon başladı. Olan biteni yakından takip ediyoruz. Planlarımız, hesaplarımız yapılmıştır. Türkiye'nin aleyhine herhangi bir durum ortaya çıkarsa gereken adım anında atılacak ve misliyle karşılık verilecektir. Operasyonda da olacağız, masada da olacağız sözünün arkasındayız. 

JETLERİMİZ MUSUL'DA YERİNİ ALDI

Şu anda operasyonda ön saflarda olanlar bizim Başika'da eğittiğimiz milislerdir. Ninova mücahitleri operasyona katılmışlardır. Havadan müdahalede bizim hava kuvvetlerimiz de yer almıştır. 

YENİ KERBELALARA ASLA GÖZ YUMMAYACAĞIZ

DEAŞ terör örgütünün bu müdahaleden sonra çıktığını bugün bütün dünya biliyor. (2003 işgali) Uyarılar dikkate alınmış olsaydı Irak bugünkü gibi istikrarsız bir ülke olmayacaktı. Şu anda Irak'ın yarısı PKK, YPG ve DEAŞ gibi örgütlerin kontrolüne geçmiştir. Diğer yarısı da uluslararası güç tarafından korunmaktadır. Irak'ta yeni yezidlere de kerbelalara da asla göz yummayız. 

DABIK GÜVENLİ BİR YER HALİNE GELDİ

Bugün Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 56. günündeyiz.Hareketın başlangıcından bu yana 1250 kilometrekarelik bir alan güvenlik hale geldi. Burada artık Cerabluslu ve civarda yaşayan köylüler tekrar dönüp yerleşmeye başladılar. Önce Cerablus ardından Rai ve nihayet Dabık'ı DEAŞ'tan temizledik ve üzerine efsaneler uydurulan Dabık da güvenlik bir yer haline geldi. 

"KİLİS'E ATILAN ROKET SALDIRILARINI DA ÖNLEMİŞ OLDUK"

DEAŞ teröristleri tarafından Kilis'e atılan roket saldırıları da önlenmiş oldu. Başka silahlar ele geçirirlerse o da aynı şekilde tehdit olmaya devam eder. Bizim amacımız bölgede barışı, güvenliği ve istikrarı sağlamak. Türkiye ülkemize yönelik her türlü tehdide karşı gerekeni anında yapar. Hiç kimsenin iznine, icazetine ihtiyacımız yok. Türkiye, hudutlarının güvenliğini her şart altında korumaya devam edecek.

PKK FETÖ'YLE HAREKET ETTİ

Aziz millet kendi ülkesinin ve komşu milletlerin beka mücadelesini de gerçekleştirdi. PKK ile FETÖ ortak hareket ettiler. Çünkü ikisi de maşa, iki maşayı aynı el tutuyor. Bunların ne dinle, ne milletle alakaları var. İki örgüt de tek bir amaca, kendi hedeflerine hizmet veriyor. Türkiye'nin bekası için, istiklalimiz için içerde ne gerekiyorsa yapacağız, dışarıda da aynen yapacağız.

BUNUN HESABINI SORACAĞIZ

Devleti tehdit eden, milleti esir almak isteyen karanlık yapının mensuplarını savunmaya kalkmak ayrı bir ihanettir.Biz kefenimizi giyerek yola çıktı. Bu kutlu dava erlerini hiçbir terör örgütü korkutamaz. Bunun hesabını bu alçak katillerden mutlaka soracağız. Teröre destek veren belediyeleri tek tek tespit ettik. Yeni görevlendirdiğimiz başkanlar halka hizmet ediyor.