BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  POLİTİKA

Başbakan 40 tesisin açılışını yaptı

Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 40 tesisin açılışını yaptı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş mitinginin ardından 40 tesisin toplu açılış törenini gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, yeni Adliye Sarayı'nın önünde gerçekleştirilen törende, tesislerin Kahramanmaraş'a kazandırılmasından dolayı son derece memnun olduğunu söyledi.

Şu anda önünde bulundukları Kahramanmaraş Adliye Sarayı'nın Türkiye'deki müstesna adalet saraylarından biri olduğunu, böylesi anlamlı bir projenin hayat geçirilmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Burada Fen-Edebiyat fakültesinin açılışını yaparak çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Burada ayrıca eğitim kurumlarını Kahramanmaraş'a kazandıran Milli Eğitim Bakanlığımıza ve özel sektörümüze, valilerimize, siyasilerimize, İl Özel İdaremize, hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.

Biraz sonra çok önemli bir barajın açılışını yapacağız. Bu tesisin Kahramanmaraş'ımıza ve Kahramanmaraşlıya hayırlı olmasını diliyorum. Artık ustalık döneminin eserlerini çok daha farklı. İnşallah 2014 sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bütün il sınırlarını kapsayacak şekilde yani 30 kilometre çapında falan değil bütün il sınırlarını kapsayacak şekilde aynen İstanbul'da olduğu gibi artık bütün şehir Kahramanmaraş Belediyesinin sınırları haline geliyor. Beldeler kalkıyor mahalle haline geliyor. Ve böylece planlama 100 binlik, 50 binlik nazım imar planları hepsi büyük şehir tarafından yapılacak. Binlik uygulama sadece ilçe belediyeleri tarafından yapılacak ve Kahramanmaraş genelinde bir plan düzgünlüğünü göreceğiz.''

Başbakan Erdoğan, şu anda Kahramanmaraş nasıl farklıysa, yeni Kahramanmaraş'ın da bundan sonra daha farklı olacağını vurguladı.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Kahramanmaraş'ta bakanlığına bağlı 400 milyonluk bir yatırım olduğunu, açtıkları Ayvalı Barajı'nın şehre hem içme suyu sağlayacağını hem de tarım alanlarını sulayacağını dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

''Biraz sonra açacağımız Kılavuzlu Barajı da 942 bin dekarlık bir alanı sulayacak. Burada sadece Kahramanmaraş'ın arazisi değil Gaziantep'in de arazisi sulanacak. Bu barajın maliyeti 723 milyon liralık ve yıllık 48 milyon kilovatsaat elektrik üretecek. Bugün burada Kahramanmaraşlılar'a bir müjde vermek istiyorum. İnşallah Adatepe Barajını da bu yıl içerisinde tamamlayacağız.''

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üngüt Mahallesinde yapımı tamamlanan yeni Adliye Sarayı ile birlikte 40 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da katıldı.

Açılış sonrası Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Adliye Sarayını gezdi.