BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35

Başak Burcunda Dolunay

5 Mart’ ta 20:07’de Güneş ile Ay karşıt açı yapacak ve 14 derece Başak burcunda dolunay meydana gelecek.

5 Mart’ ta 20:07’de Güneş ile Ay karşıt açı yapacak ve 14 derece Başak burcunda dolunay meydana gelecek.

Toprak elementinin değişken nitelikler taşıyan burcu Başak, doğada hasat zamanını temsil eder. Emek verip yetiştirdiğimiz ürünlerin toplanıp, değerlendirildiği ve verim alındığı bir dönemdir.

Başak burcu iş, çalışma, hizmet, eğitim, üretim, günlük hayatımızın rutinleri, sağlığımız ile ilgili her konuyu kapsar. Yönetici gezegeni Merkür burada zihinsel olarak çok analitik, titiz ve detaycıdır. Detayları gözden kaçırmaz, eksik ve hataları bulur, ortaya çıkartır. Başak kusursuzluk arzusuyla her şeyi mükemmelleştirmek ister.

Yüksek görev duygusu ve sorumluluk sahibi Başak, çalışkan doğasıyla kendini yıpratırcasına emek sarf edebilir. Her şeyin en iyisine ulaşma içgüdüsü nedeniyle hem kendisine hem de çevresine karşı aşırı eleştirel davranabilir.

Dolunay zamanı Ay tüm enerjisini bulunduğu burç vasıtasıyla ortaya çıkaracaktır.

Başak burcu dolunayı hayatımızı çok daha fazla sorguladığımız, hata ve eksiklerimizle yüzleştiğimiz bir zamanı işaret ediyor.

Yeniay ile başlayan içsel uyanış ve farkındalıklar dolunayda daha belirgin hale gelebilir. Dolunay haritalarımızda hangi alanda oluyorsa orada bir hesaplaşma ve hasat var demektir. Özellikle geçtiğimiz Eylül-Ekim döneminde başlamış bazı işler, fikir ve girişimler şimdi daha da olgunlaşıp, bizi bazı sonuçlarıyla, getirileriyle yüzleştirebilir. 

Bu hasat verimli de olabilir, kayıplar da meydana gelebilir. Kuşkusuz bu geçmişte yaptığımız çalışma ve hizmetlerin karşılığı olacaktır. Gözden kaçırdığımız tüm detaylar, hesaplar, kusurlar ve ihmaller karşımıza çıkabilir. 

Dolunay anına göre çıkarılan haritada Terazi Burcu yükselerek özellikle ilişkiler, ortaklıklar, hak, hukuk, adalet, diplomasi, rakipler ve açık düşmanlıklara dikkat çekiyor.

Haritanın yedinci evinde yerleşen Venüs, Mars ve Uranüs aynı zamanda haritanın dip noktasında yerleşen Plüton ile kare açı yapıyor. Bu durum ilişkilerle ilgili sürpriz ve hızlı gelişmeler meydana getirebilir. Bireysel davranma ve özgürlük ihtiyacı çok yükseleceği için bizi bağlayan, zorlayan, üzerimizde baskısını hissettiğimiz her türlü ilişki ve bağlılıkları radikal kararlar alarak bitirebiliriz. Eğer değişime direnen bir yanımız varsa bu sefer evren karşımıza çıkaracağı kontrol edemeyeceğimiz sürpriz kavramlarla bizi değişime mecbur da bırakabilir.

Yönetici gezegen Merkür Kova burcunda özgür ve rasyonel bir zihinle toplumsal ve evrensel kavramlara dikkat çekiyor. Plüton Güneş ve Ay ile olumlu görünüm yaparak büyük dönüşümler, uzun vadeli yapılandırmalar için destekleyici olacak. Ancak hataları ve eksikleri düzeltmek, yola öyle devam etmek gerekiyor.

Dolunay haritanın on ikinci evinde yerleştiği için önceden tahmin edilemeyen, perde arkasındaki, gizli kapaklı konuları da gündeme getirebilir. Dolunayın ışığı ile bilmediğimiz bizden saklanan kavramlar aydınlanabilir ve önemli farkındalıklar yaşayabiliriz. Güneş, Neptün ve Chiron’ un da Balık burcunda ilerlemesi bilinçdışı ile bağlantının artabileceği, sezgilerin güçleneceği, ruhsal ve mistik kavramların yoğunlaşacağı bu günlerde hem ruhsal hem bedensel arınma, şifa ve terapi imkanlarını da bize sunmakta. Başak burcunun sağlık, hijyen ve şifa konularını temsil ettiğini de unutmadan bu konulara daha fazla özen gösterebiliriz.

Dolunay Türkiye’ yi Nasıl Etkiler?

Dolunay Türkiye horoskopunun 4-10. ev girişlerinde etkili olacak. Güneş ve Koç burcundaki gezegenler onuncu evde bulunsa da, Koç burcu tarafından yönetilen 11. ev konuları da oldukça hareketli görünüyor. Ayrıca Koç burcunun yönetici gezegeni Mars da çok kuvvetli. Dördüncü evdeki Ay, halkın güvenliği, korkuları, muhalefet partisi, zirai ve tarım, beslenme değerleri, doğal kaynaklar, ülkenin tarihsel değerleri ve binaları, gayri menkuller, emlaklar, madenler, çiftçiler, inşaatçılar ile ilgili kavramları ön plana çıkarabilir.

Ancak asıl aksiyon on ve on birinci evlerde görünüyor.

Onuncu ev hükümet, liderler, yönetim, otorite kavramlarını onbirinci ev ise müttefik ülkeler, yerel yönetimler, azınlıklar, toplumsal kuruluş ve yönetimler, meclis, yasa değişimleri, ulusal hareketler, isyanlar, devrimler, ülkenin anlaşmaları, organizasyonlar, elektrik ve elektronik ile ilgili konuları gösterir. Dolunay haftası ve takip eden günlerde bu alanlarda hızlı gelişmeler bekleyebiliriz.

Özellikle Mars’ın Uranüs ile kavuşup Plüton ile kare açı yapacağı 9-13 Mart günlerinde toplum içerisinde tansiyon artabilir. 17 Mart’ taki Uranüs plüton karesi de yılın en sert enerjilerini barındırıyor. Meclis’te sert tartışmalar, radikal değişimler yaratan bazı yasalar ve bunların sonucunda ortaya çıkabilecek huzursuzluklar, şiddet ve çatışmalar gündeme gelebilir. Venüs’ün Koç burcunda olması ve sert açıları diplomasi ve anlaşmalarda sorun çıkarabilir.

Koç burcundaki stelyum ve Mars asker ve ordu ile ilgili konuları da gündemde tutabilir.Uluslararası anlaşmalar, işbirlikleri alanında gerginlikler, askeri bazı operasyonlar ya da asker ve orduyla ilgili bazı gizli konuların açığa çıkması söz konusu olabilir. Hava yolları, uçaklar ve özellikle askeri uçaklarda kaza potansiyeli de var, temkinli olmak gerekiyor.

20 Mart’ta ülkemizin Ay’ ını etkileyecek çok ciddi bir Güneş tutulması yaşayacağız. Halkı ve ülkeyi etkileyecek önemli dönüşümlerin gündeme geldiği bir süreçteyiz ve oldukça tansiyonu yüksek hızlı gelişmelerin olacağını tahmin edebiliriz. Uranüs’e ve Plütona yaklaşan Koç burcundaki Mars adeta pimi çekilmiş bir bomba gibi ilerliyor. Huzur, adalet ve barış temenni etmekten başka çaremiz yok… Hem ülkemiz hem tüm insanlık için…

 

Burç yorumlarını öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz. Yapılan yorumlar çok geneldir, doğru analiz ancak doğum horoskopunuzun özel olarak incelenmesi gerekir…

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Başak burcunda oluşacak dolunay, günlük hayatınız, rutinleriniz ve iş yaşamınızda bazı dönüşüm ve sonuçlanmalar meydana getirebilir. Bu dolunayı yaşam şeklinizde gereksiz ve zararlı olan her türlü davranış ve alışkanlıktan kurtulmak, sağlığınızla ilgili olumlu adımlar atmak için yapıcı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. 

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Başak burcu dolunayı ile birlikte yaratıcı çalışmalarınız, spor, sanatsal faaliyetleriniz, flörtler ve çocuklarınızla ilgili bazı kavramlarda önceden başladığınız girişimlerde sonuçlanmalar olabilir. Bazı konulardaki eksikleri ve yanlışları fark edip yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Duygusal hayatınızın canlanması ve romantizmin artması mümkün.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Başak burcunda oluşacak dolunay ev ve aile konularına dikkat çekiyor. Aile üyeleri ve ebeveynlerle  ilgili bazı gelişmeler yaşayabilir, ev alımı, satımı, taşınma, kiralama, tadilat vb. konularda sonuçlar alabilirsiniz. Duygusal hassasiyetiniz artabilir. Mide ve sindirim sisteminizi korumalı, beslenmenize özen göstermelisiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Başak burcunda oluşacak dolunay sizin yakın çevreniz, kardeşleriniz, eğitim, seyahat , iletişim ve ticari faaliyetleriniz ile ilgili alanlarda sonuçlanmalar getirebilir. Kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz, yaratıcılığınızın arttığı bu dönemde iletişim, yayıncılık, medya internet ile ilgili hızlı gelişmeler de yaşayabilirsiniz. 

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos)

Başak burcunda oluşacak dolunay para ve kazançlarınızı temsil eden alanda olacak. Yeniayda başlayan bazı iş girişimlerinden sonuç alabilir, yeni gelir imkanları ile karşılaşabilirsiniz. Eviniz ve aileniz ile ilgili alışverişler gündeme gelebilir.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Başak burcunda oluşacak dolunay bütün gözleri sizin üzerinize çevirebilir. Kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz, enerjinizin yükseldiği bir dönemde olacaksınız. İş, kariyer ve özel hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Duygusal hassasiyetiniz artabilir, sağlığınıza özen göstermelisiniz.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Başak burcunda oluşacak dolunay biraz daha içe dönmenize ve kendi kabuğunuza çekilmenize neden olabilir. Bunu bir fırsat bilip kişisel bakımınızla ilgilenebilir, sağlık kontrolleri yaptırabilir, ruhsal çalışmalara katılabilirsiniz. Özel ilişkileriniz ve işbirliklerinde yeni kararlar verebilirsiniz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım )

Başak burcunda yaşanacak dolunay bazı gelecek hedefleriniz, projeleriniz, grup faaliyetleriniz ile ilgili sonuçlanmalar meydana getirebilir. Arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinizi gözden geçirebilir, dönüşümler yaşayabilirsiniz. Bu dolunay sizi önemli bir isteğiniz ve hayalinize de kavuşturabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Başak burcunda oluşacak dolunay sizin kariyer evinizi etkileyecek. Toplum önündeki statünüzü etkileyecek dönüşümler olabilir. Bir süredir ilgilendiğiniz iş ve çalışmaların sonuçlarını alabilirsiniz. Üstleriniz ve otorite kavramları ile ilgili hızlı gelişmeler gündeme gelebilir.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Başak burcunda oluşacak dolunay, yurtdışı, medya, yayıncılık, yüksek öğrenim veya hukuk ile ilgili kavramlarda bazı sonuçlanmalar getirebilir. Kendinizi daha rahat ifade edebileceğiniz, moral ve iyimserliğinizin yükseldiği bir dönemdesiniz. Geleceğinizle ilgili düşüncelerinizde değişimler olabilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Başak burcunda oluşacak dolunay ortak kazançlar, krediler, sigorta, vergi, miras, nafaka vb. konuların sonuçlanmasını sağlayabilir. Maddi konularda hızlı gelişmeler olabilir, yatırımlarınızdan sonuç alabilirsiniz. Bu dönemde bir sağlık sorunu ile ilgili tedavi ve operasyon da gündeme gelebilir.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Sizin ikili ilişkileriniz ve ortaklıklarınızı temsil eden alanda olacak dolunay özel bir ilişkinizle ilgili yeni kararlar vermenize neden olabilir. Eşiniz veya partneriniz önceliğiniz olacak. Ortaklı işleriniz ve işbirliklerinde dönüşümler meydana gelebilir.

Astrolog Demet BALTACI