BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,05
ALTIN 2.324,97
HABER /  GÜNCEL

Baş örtülü yaşlı kadına ırkçı saldırı

Viyana'da 71 ve 84 yaşlarındaki başörtülü 2 kadın, Avusturyalı genç tarafından ırkçı saldırıya uğradı.

Abone ol

Avusturya'nın başkenti Viyana'da başörtülü 2 yaşlı kadın, ırkçı saldırı sonucu yaralandı. Saldırı, 10'ncu Viyana bölgesinde yabancıların yoğun yaşadığı Reumanplatz civarında meydana geldi.

Olayın görgü tanıklarından Nalan Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ve çocuklarıyla birlikte gezmek için dışarıya çıktığını ve sokakta orta yaşlarda Avusturyalı bir erkeğin, küfürler eşliğinde "Defolun ülkenize gidin sizden nefret ediyoruz" diye bağırdığını gördüğünü söyledi.


Sürekli küfreden adamın, başörtülü bir kadını önce iteklediğini ve sonra arkasından tekme attığını ifade eden Özyurt, "İtekleme sonucu kadın yere düştü. Yerde kadına tekme attı. Kadın bastonuyla zor yürüyordu, üstelik hastaneden geliyormuş. Türkiye kökenli 84 yaşındaki kadını amsbulansla hastaneye kaldırdık. Dizinde platin varmış. Yaklaşık 2 saat hastanede tedavi edildi" diye konuştu.

Aynı kişinin Sırbistan asıllı başörtülü bir kadına da saldırdığını anlatan Özyurt, onun da itekleme sonucu düşerek hafif yaralandığını söyledi. Özyurt, çevredeki gençlerin adamı yakalamak istediğini ancak başörtülü kadınlara saldıran kişinin kaçtığını bildirdi.

Olay yerine gelen polislerin, saldırganın Avusturyalı olduğunu öğrendikten sonra saldırganı bulmak için hiçbir çaba sarf etmediği iddia edildi.

Avusturya İslam Cemati Medya Sözcüsü Carla Amina Baghajati, yaptığı yazılı açıklamada, başörtülü kadınlara yapılan ırkçı saldırıyı kınadı. Son dönemde internette ve sosyal medya üzerinden Müslümanlara yönelik saldırıların arttığına dikkati çeken Baghajati, 11 Eylül olaylarından sonra Müslümanlara yönelik saldırıların benzerinin Avusturya'da yaşandığını vurguladı.

Saldırganın 30-35 yaşlarında olduğunu bildiren Bahajati, "Burada misafirsiniz bunu unutmayın. Defolun gidin evinize. Sizi görmek istemiyoruz. Sizden nefret ediyoruz" diyerek Sırbistan kökenli 71 yaşındaki başörtülü bir kadını iteklediği ve Türkiye kökenli 84 yaşındaki başörtülü kadını ise itekleyerek ve tekmeleyerek yere düşürdüğünü anlattı.
Baghajati, "İslamofobi ile mücadele edilmelidir. Bu olaydan sonra İslamofobiye karşı kararlılıkla mücadele edilmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.