BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  DÜNYA

Barzani'ye darbe planı öncelikli hedef Türk birlikleri!

Terör örgütü PKK ile birlikte Irak’ta bulunan Goran ve KYB temsilcileri Kandil’de geçekleştirdikleri toplantı sonrası Barzani’yi devirme kararı aldı. Irak’ta bulunan Türk askeri varlığı 3 örgütün öncelikli hedefleri arasında

Abone ol

PKK, Irak yönetimi ile yaşadığı görüş ayrılıkları ve bölgede bulunan Şii milislerin faaliyetlerinden rahatsız olan Barzani yönetimine karşı Irak'ta faaliyet gösteren 2 Kürt grubu temsilcileri ile birlikte Kandil'de toplandı.

Toplantıda Barzani yönetimine karşı İran destekli darbe konuşuldu. Yeni Şafak'a konuşan kaynak önümüzdeki günlerde Irak'ın kuzeyinde yeni bir yapının oluşması için düğmeye basıldığını ve ABD'nin de gelişmelerden haberdar olduğunu belirtti. Kuzey Irak'ta Barzani yönetimini devirme amaçlı girişimin Centcom Komutanı ABD'li General Joseph Votel'in Kamışlı ziyaretinde gündeme geldiği ve gelişmelerin ABD'li General ile de paylaşılmaya devam edildiği ifade ediliyor. Son donemde İran tarafından Erbil'de bir çok nokta vuruluyor. Barzani yönetimi de İran'ı Kürt vatandaşlarına dönük tutumu ve gerçekleştirdiği idamlardan dolayı kınadı.

barzani'ye darbe planı

ORTAK ORDU KARARI

Kandil'de Cemil Bayık başkanlığında gerçekleşen toplantıda Goran Hareketi, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve PKK'nin ortak ordu kurarak tüm Kürt bölgelerinde yönetimi ele almaları kararlaştırıldı. Barzani'nin gerçekleştirilecek darbe ile tutuklanması ve Kürt Halkına ihanetle yargılanması da aynı toplantıda karara bağlandı. PKK ve Goran Hareketi ile KYB arasında mutabık kalınan konular arasında başta Beşika askeri kampı olmak üzere Kuzey Irak'ta bulunan Türk varlığına dönük saldırıların yapılması da yer alıyor.

IRAK KÜRDİSTANI PYD BÖLGESİNE BAĞLANACAK

Kandil'de toplanan Kürt gruplar Barzani sonrası kurulacak hükümetin Tahran ve Bağdat yönetimleri ile iyi ilişkiler içerisinde olacağını da karara bağladı. Kandil toplantısında ayrıca Kuzey Irak Kürdistanı ile Suriye PYD bölgelerinin birbirine bağlanacağı bu konuda İran'ın Esed rejimini ikna edeceği, ABD'den de destek sözü alındığı vurgulandı. Cemil Bayık ve diğer Kürt isimler tarafından Barzani Büyük Kürdistan ideali ve bölgeler arası bağlantı konusunda tek engel olarak gösterildi.

SINIRA OBÜS ATIŞI

Öte yandan İran'ın, Erbil'e kentine bağlı Sidekan kasabasının sınırdaki dağlık alanını bombalaması sonucu 4 köy boşaltıldı. Obüs atışlarının IKBY'nin 15 kilometre iç kesimine kadar geldiğini belirtiliyor. İran ordusunun, 26 Haziran'da yine aynı bölgeyi bombalaması sonucu 3'ü çocuk 5 sivil yaralanmıştı.