BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  DÜNYA

Barzani'den Kobani zaferi mesajı!

Kobani'nin Kürt güçleri tarafından IŞİD'ten temzilenmesi üzerine Mesut Barzani'den kutlama mesajı geldi.

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kürt güçlerinin Kobani’yi IŞİD’den alması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Barzani Kobani’nin IŞİD’den alınması dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu başarı tüm Kürdistan halkının başarısıdır. İnsanlığın terör vahşetine karşı başarısıdır” dedi.
 
Kürdistan Bölgesi Başkanlığı resmi sayfasından yapılan açıklamada şöyle dendi:
 
“Bugün direnen Kobani’nin kurtarıldığı haberini almış bulunmaktayız. Bu haber, her Kürdistanlı ve özgürlük savunucusu mutlu etmiştir. Bu başarı tüm Kürdistan halkının başarısıdır. İnsanlığın terör vahşetine karşı başarısıdır.”
 
Mesud Barzani, “Kobani’de direniş gösteren savaşçıları ve onlara destek olan kahraman peşmerge kardeşlerimin bu tutumunu değerli buluyor hepsinin ellerinden ve gözlerinden öpüyorum” dediği mesajında Kürdistan Bölgesi’nin bin 500 kilometrelik sınırda halen IŞİD’le savaş halinde olduğuna da değindi.

Türkiye'ye de teşekkür etti
 
Koalisyon güçlerinin sürekli desteğinden dolayı kendi adına ve Kürdistan halkı adına teşekkür ettiğini belirten Barzani, Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmesi için yardımcı olan Türkiye’ye de ayrıca teşekkür etti.
 
Barzani mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:
 
“Bir şehir ve birkaç köyün kaybedilmesi kırılmaya yol açmamalı. Kırılma, irade ve direnişin kaybedilmesidir. Kahraman Kobani, direniş gösterip iradeli davrandığı için düşmedi. Şuna emin oldum ki Kobani; Kürdistan halkının desteği, Kürdistan halkının dostlarının yardımı ve Kobani’nin direnişiyle teröristlerin acımasızlığına karşı kırılmayacak ve hep başı dik olarak kalacak.
 
Vatan ve toprak için verilen kurbanlar büyük bir şereftir. Halkımızın çocukları terörle savaşta kurbanlar verdi ve eşsiz bir kahramanlık örneği sergiledi.
 
Güney Kürdistanlı peşmerge Zerevan’ın Kobani’deki şehadeti, aynı şekilde Rojavalı peşmerge Neçirvan’ın Musul’un Eske bölgesinde şehadeti –ki ikisi de aynı gün şehit düştü- Kürdistan halkının birliği, tek sesliliği ve kardeşliğini göstergesiydi.
 
Onlar, Kürdistan halkkının aynı davanın izinde gittiğini gösterdiler.”