BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
HABER /  DÜNYA

Barzani'den iddialı Rojava açıklaması!

Barzani, Duhok’ta Rojavalı taraflarca imzalanan anlaşmanın düşmanlara bir cevap olduğunu söyledi.

Abone ol

Iral Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Duhok’ta Rojavalı taraflarca imzalanan anlaşman için “Bu anlaşma, Kürtler’in birliğini istemeyen ve devamlı Kürtler arasında kargaşa çıkarmak isteyen düşmanlara bir cevaptır.” dedi.
 
Mesud Barzani başkanlığında bugün toplanan Rojavalı taraflar, anlaşma metnini imzaladı. Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) resmi sayfasında yer alan habere göre, anlaşma imzalndıktan sonra Başkan Barzani Rojavalı taraflara, “Kürtler’in bir yerdeki başarısı tüm Kürt milletinin başarısıdır. Bizler elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
 
Mesud Barzani, Duhok’te imzalanan anlaşmanın “büyük, değerli ve tarihi olduğunu” söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bu anlaşma, Kürtler’in birliğini istemeyen ve devamlı Kürtler arasında kargaşa çıkarmak isteyen düşmanlara bir cevaptır.”
 
Bilindiği üzere,  Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde toplanan Rojava’nın parti ve siyasi oluşumları, ortak yönetim, ortak askeri güç ve siyasi birlik konusunda anlaşmaya vardı.
 
Taraflar, 9'uncu gününe giren toplantı sonucunda, ortak yönetim, ortak güç ve siyasi birlik kararı aldı. Siyasi karar mekanizmasına 12’si PYD'ye yakın olan TEV-DEM’den, 2’si de KDP'ye yakın olan ENKS’den toplam 24 kişi seçildi. Anlaşmaya göre, geri kalan 6 kişiyi de  TEV-DEM ve ENKS’den seçilen 24 kişi belirleyecek.

Taraflar, 9 gündür Duhok’ta toplantılar gerçekleştiriyordu.