BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

Barzani'den flaş Musul açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye ile Irak yönetimi arasında yaşanan Musul'daki Türk askerleri kriziyle ilgili konuştu. Barzani, Türk askerlerinin Musul'a geleceğinden Bağdat yönetiminin haberi olduğunu söyledi.

Abone ol

IRAK'taki merkezi hükümetin, Türkiye'nin Musul'dan askerlerini çekmesi için verdiği süre bugün dolarken, konuyla ilgili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'den açıklama geldi.

Başika’daki Türk askeri varlığına ilişkin bir soru üzerine Mesud Barzani, "Bizim bilgilerimiz Türkiye ve Irak'ın, Musul'un çevresinde konuşlanan Türk askerleri konusunda, daha önce anlaştığı yönünde” dedi.

MUSUL'A ASKER ANLAŞMAYLA GİTTİ

Musul'u kurtarma operasyonuna katılacakların eğitimi ve askeri destek için böyle bir ittifaka gidildiğini ifade eden Barzani, “Sözkonusu sevkiyat taraflar arasındaki anlaşmaya göre yapıldı. Bana göre bu mesele çok büyütüldü" diye konuştu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani yarın Ankara'ya gelecek. Görüşmelerde TSK'nın peşmergeye verdiği eğitim ve IŞİD'le mücadele ele alınacak.

Barzani “ Bizler, sözkonusu sorunda taraflardan biri değiliz. Yarın Ankara’yı ziyaretimde bu konuyu dillendireceğim. Eğer gelen Türk birliği IŞİD’le savaş için gelmişse bu çok iyi bir şeydir.” dedi.

Mesud Barzani
Mesud Barzani : Bizim bilgilerimiz Türkiye ve Irak'ın, Musul'un çevresinde konuşlanan Türk askerleri konusunda, daha önce anlaştığı yönünde

RUSYA'NIN HAVA SALDIRILARI

Rusya’nın Suriye’de düzenlediği hava saldırılarına değinen Mesud Barzani, “IŞİD’e karşı savaşmalarından memnunuz. Ancak Rusya’nın düzenlediği hava saldırılarından dolayı, Kürdistan Bölgesi hava sahasının uçuşlara kapatılması, bizim için sorun. Bu durum bize büyük zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Peşmerge Güçleri’ne verdiği askeri desteğe de değinen Barzani, “Eğer Rusya peşmergeleri eğitmeye gelecekse, sevinçle karşılarız. Ancak şimdiye kadar bu şekilde gelmediler. Sadece çok az sayıda silah ve patlayıcı madde gönderildi” dedi.