BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Bartında sel felaketi önlenmiş

Son üç gündür devam eden yoğun yağış, nedeniyle Bartın'da felakete ramak kaldı. Alınan önlemler bu felaketi önledi.

Abone ol

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, son üç gündür devam eden yoğun yağış nedeniyle ilde meydana gelen selin, alınan tedbirler sayesinde büyük bir felakete dönüşmesinin önlendiğini söyledi.

Bartın'da son üç gündür meydana gelen yağışlarla metrekareye 299 kilogram yağış düştüğünü, 1998 yılında meydana gelen büyük sel felaketinde 180 kilogram yağış düştüğü halde Bartın'da çok daha büyük hasarlara yol açtığını kaydeden Yılmaz Tunç, daha fazla yağışa rağmen gerekli tedbirlerin alınmış olması nedeniyle 1998 yılında yaşananların bu kez yaşanmadığını ifade etti.

Bartın Irmağı'nın denize döküldüğü yerin 1998 yılında tıkandığını hatırlatan Tunç, 2007 yılında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde bizzat bölgeye gelerek, burada yapılan çalışmalar neticesinde ırmağın denize döküldüğü alandaki genişletme ve ıslah çalışmaları sayesinde bugün ırmaktaki su akışının daha rahat sağlandığını ve bir tıkanmanın gerçekleşmediğine dikkat çekti.

Bartın ve ilçelerinde 9 ayrı yerde taşkın koruma çalışmalarını başlattıklarını açıklayan Tunç, asıl kalıcı çözümün baraj inşaatlarını bitirilmesi ile gerçekleştirileceğini vurguladı.

Tunç, "Kirazlıköprü Baraj inşaatı 1993 yılında başladı. Baraj inşaatını son yıllarda ayırdığımız ödeneklerle hızlandırdık ve inşaatı süresi içerisinde bitirmek için çalışıyoruz. Kozcağız Barajı projesi de 2009 yatırım programına alındı. Projenin de bir an önce hayata geçirilmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.

Sel nedeniyle kriz masası oluşturulduğunu belirten Tunç, ilgili bakanlarla irtibat halinde olduklarını, valilik başta olmak üzere, belediyeler, DSİ ekipleri, Karayolları ekipleri, Kızılay ve tüm kamu kurumlarının üzerine düşeni yaptığını ve vatandaşların hizmetinde üstün gayretle çalıştıklarını dile getirdi.