BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartın turizm vizyonunu tartıştı

Bartın Valisi İsa Küçük'ün başkanlığında Bartın Belediyesi'nin organizasyonunda kentin vizyonuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Abone ol

Bartın Valisi İsa Küçük'ün başkanlığında Bartın Belediyesi'nin organizasyonunda "Tarihi Kültürel Varlıklar ve Turizm Potansiyeli'nin Korunması, Yeni Projeler ile Desteklenmesi ve Vizyon Toplantısı" yapıldı.

Eski Belediye Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali İsa Küçük'ün yanı sıra Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, bazı daire müdürleri, mimarlar ve Bartınlı tarih ve kültür araştırmacıları katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali İsa Küçük, üniversite, belediye, ticaret ve sanayi odası ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek sorulara cevap araması gerektiğini belirtti. Vali Küçük, "Bartın'da 220 korunacak sivil mimari örneği bulunmaktadır. Gazhane'den Kanlıırmak Caddesi sonuna kadar olan bölgedeki bütün yapıların restorasyonu konusunda çalışalım. Bir yol haritası belirleyelim. Bartın'ın projesini ortaya çıkaralım. Bu proje sadece turistik amaçlı değil, gelecek kuşaklara aktarılacak bir proje olmalı. İhaleler ile yapılandan öte gönüllülerin çalıştığı bir projeye dönüşmeli. Mülk sahipleri de bu projeye destek vermeli" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise yaptığı konuşmada Yalı Bölgesi'nde belediyenin bir düzenleme çalışması başlattığını, bu çalışmayı genişleterek Kavaklı Caddesi ve bu caddeyi Yalı'ya bağlayan sokakları düzenlemek istediklerini belirtti. Eski terminal alanında tarihi Bartın Evleri'nden inşa ederek turizm sektörüne açmak istediklerini ifade eden Başkan Akın, "Bu bölgede bütünlük yaratan bir çalışmanın içine girmek istiyoruz. Gazhane Parkı'ndan Kanlıırmak Caddesi'ne uzanan, Kavaklı Caddesi'nden ara sokakları içine alan bir düzenleme ile tarihsel değerlerimizi yaşatmanın yanı sıra, turizm sektörünün hizmetine de bu mekanları açmak arzusu içindeyiz. O nedenle bugün böyle bir toplantı düzenleyerek, sizlerin fikirlerini almak, kentimiz için hep birlikte hareket etmek istedik" dedi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da şehirlerin kimliklerinin korunmasının Türkiye'deki bütün şehirlerin ortak meselesi olduğuna değindi. Üniversite'nin Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün bu çalışmalara katkı sağlayabileceğini belirten Rektör Kaplan, "Biz her zaman destek ve katkı sunmaya hazırız. Edebiyat ve Eğitim fakültelerimizin de açılması ile daha yakından danışmanlık hizmeti verebileceğiz" dedi.