BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartın limanı hedef büyüttü

Yüzde 50 kapasiteyle çalışan Bartın Limanı'nda 2010 yılı hedefi 2 milyon ton yükleme boşaltma.

Abone ol

Valilik ve Belediye tarafından Bartın Limanı'nda ihracat ve ithalatın kolaylaştırılması ve diğer limanlardan daha cazip hale getirilmesi için limanda yapılacaklar konular değerlendiriliyor.

Bartın Halk Gazetesinin haberine göre Bartın Limanı'nın ithalat ve ihracat kapasitesinin daha iyi kullanılması için toplantı yapıldı. Bartın Limanı'nın boşaltma ve yükleme kapasitesi olarak yılda yaklaşık 2 milyon tona cevap verecekken, şu an bu kapasitenin 2009 yılında yaklaşık 1 milyon ton olduğu açıklandı. Vali İsa Küçük, "Bu da göstermektedir ki, mevcut kapasitenin ancak yüzde 50'sini değerlendirmekteyiz. İlimiz ve ülkemiz ekonomisi açısından Bartın Limanı çok önemlidir. Bu atıl kapasiteyi kullanmak istiyoruz. Valilik olarak bizler ve diğer tüm yetkililerimiz aynı hedefe kilitlenmeliyiz, özel sektör temsilcilerimizin eksikliklerini gidermelerine yardımcı olmalıyız. Valilik olarak bu doğrultuda bir çalışma yaptık. Limanımızda ithalat ve ihracat yapan özel sektörün görüşlerini aldık. Kamu olarak bizden beklentilerini, neler yapılması konusundaki düşüncelerini dinledik." diye konuştu.

Belediye Başkanı Akın, "Ben farklı bir belediye başkanı olacağımı söylemiştim. Belediye hizmetlerinin yanı sıra iş ve aş anlamında çalışmalar yapacağım. Bartın'a ne kadar çok ciddi iş adamı gelirse bize güç ve onur verir. Bartın Limanı'nın gelişmesini, büyümesini, mevcut kapasitesinin en az üç kat üzerinde hacim kazanmasını istiyoruz. Bartın Limanı'nın gelişmesi demek bizim çıkış noktamızın rantabl hale gelmesi demektir. Ben Bartın'ın önünü tıkamak niyetinde olan bir kişi değilim. Bartın'a yatırım yapmak isteyenlerin sonuna kadar destekçisiyim. Bartın Limanı ile ilgili de kısa, orta ve uzun vadeli bir master plan hazırlatacağız." dedi.

Vali İsa Küçük, özel sektör temsilcilerinin kendilerinden liman hizmetlerinin 7 gün 24 saat esasına dayanması, gümrük muayene işlemlerinin hızlandırılması, narenciye gemilerine bu mevsimde öncelik verilmesi, depolama, yükleme ve boşaltmanın daha hızlı yapılması, gıda malları ithalatı konularındaki istekleri olduğunu dile getirdi. Toplantıda daha sonra katılımcılar Bartın Limanı'nın aktivitesinin artırılması yönündeki görüş ve önerilerini paylaştı