BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartholomeos Kapadokya'da ayin yönetti

Geleneksel şükran ayinlerine katılmak üzere Nevşehir'de bulunan Fener-Rum Patriği Bartholomeos, Derinkuyu ilçesinde düzenlenen Pazar ayinine katıldı.

Abone ol

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan Aziz Theodoros Trion Kilisesi'nde özel izinle düzenlenen Pazar ayinine, Fener-Rum Patriği Bartholomoes ile birlikte, İskenderiye Patriği Teodonos, Atina Başepiskoposu İeronimos, Rus Patrikhane temsilcisi Baş Episkopos Voloholamsk İlarion Yunanistan Kilisesi'nden Zakintos Adası Metropoliti Hrisostomos da katıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un İskenderiye Patriği Teodonos ile birlikte yönettiği ayinde İncil'den ayetler okundu. İstanbul'un yanı sıra Yunanistan ve Rusya'dan gelen yaklaşık 200 kişinin katıldığı ayinde, Yunanistan Kilisesi'nden gelen koronun seslendirdiği ilahiler eşliğinde dua yapıldı.

Yaklaşık 2 saat devam eden ayinde, Hz. İsa'nın ölümü ve dirilişinin tasvir edildiği ekmek ve şarabın kutsanmasının ardından kapanış duasıyla tamamlanan ayinde, katılımcılara kutsanmış ekmek ve şarap dağıtıldı.