BIST 9.122
DOLAR 32,35
EURO 35,00
ALTIN 2.325,03
HABER /  MEDYA

Barlas'tan Fethullah Gülen için ağır sözler

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Fethullah Gülen'e 'beddua üretimcisi üfürükçü' dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Sabah başyazarı Mehmet Barlas bugünkü yazısında isim vermeden Fethullah Gülen'e çok sert sözlerle yüklendi. Barlas, Gülen için, 'beddua üretimcisi üfürükçü' dedi.


AK Parti ve Gülen Cemaati arasındaki kavga 17 Aralık operasyonuyla zirveye ulaşmış ve Fethullah Gülen o aynı hafta yayımlanan sohbetinde, "Allah bizi de onları da yerlerin dibine batırsın, evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın. Ama öyle değilse, hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar..." demişti. 

Mehmet Barlas'ın bugünkü yazısının 'Beddua üfürükçüleri' başlıklı kısmı şöyle:

UZLAŞMANIN SİMGESİYDİ 

Her çeşit "Uzlaşma"nın simgesi olarak görülen muhteremler bir anda beddua üretimcisi üfürükçülere dönüşmediler mi?

Burada temel sorun gençlerin kendilerine kimi "Rol model" alacakları noktasında kilitleniyor. Böyle bir fıkra da vardır ya...

Sefil, sıska, aç ve yırtık pırtık giysileri ile kaldırımda yürüyen adamın yanında, çok lüks bir otomobil ani bir fren yapıp durmuş. Aracın direksiyonundaki güzel kadın, uzanıp yan kapıyı açmış, kaldırımdaki sefil görünüşlü adama "Çabuk yanıma gel,otur koltuğa" demiş. Sefil görünüşlü adam şaşırmış ama denileni yapmış... Güzel kadın gaza basıp, araca yol vermiş. Adam "Ne oluyor" diye sorunca da "Sus, konuşma, artık sabrım kalmadı" diye bağırarak adamı susturmuş...

BÖYLE OLMAK TEHLİKESİ

Araç biraz sonra yüksek duvarlar arksındaki geniş arazide bulunan bir malikânenin kapısının önünde durmuş. Güzel kadın araçtan inmiş... Sefil adamı kolundan tutup, yatak odasına sürüklemiş. Odaya girince "Çabuk Çırılçıplak soyun, sabrım kalmadı artık" diye bağırmış ve odadan çıkmış... Sefil adam kadının söylediğini yapmış ve Adem baba kıyafetinde odanın ortasında durup, beklemeye başlamış. Birazdan odanın kapısı açılmış. Kadın elinden tuttuğu afacan görünüşlü 3-4 yaşlarındaki bir erkek çocukla odaya girmiş. Çocuğa adamı gösterip "Yemek yemezsen bunun gibi olursun" diye bağırmış. Sonra adama dönmüş, "Elbiselerini giy ve hemen defol" demiş.

Acaba bizim siyasal ve toplumsal modelimizin çarpık uygulayıcıları da, siyasete hevesli gençler için fıkradakine benzer örnekler olabilirler mi?