BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  SEÇİM

Barış Tarhan AK Parti adayı kimdir?

AK Parti aday adayı Barış Tarhan 7 Haziran 2015 seçimlerinde Batman'a talip oldu. Barış Tarhan kimdir?

Abone ol

Batman'dan AK Parti aday adayı olan Barış Tarhan kimdir?

1977 yılında Batman’ın Beşiri ilçesinin Bahçeli köyünde doğdum. İlköğrenimimi Bahçeli Köyü ilkokulunda, orta öğrenimimi Batman Atatürk İlköğretim okulunda tamamladım. Liseyi Ankara Anıttepe Lisesinde okudum. Üniversite eğitimimi İzmir 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 2001 yılında tamamladım. Yüksek Lisansımı ise Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrupa Birliği Hukuku Ana Bilim Dalında “Kentsel Dönüşüm ve Hukuki Uygulamaları projesini” tamamlayarak bitirdim. Ayrıca Amerika’da Saint Joseph’sUniversity’de dil eğitimi aldım.

GENEL SEÇİMLER 2015 - AK PARTİ ADAY ADAYLARI LİSTESİ

Siyasi hayatım 1996 yılında Üniversite birinci sınıfta iken başladı. Anavatan Partisi İzmir Gençlik Kolları il ve ilçe teşkilatlarının tüm kademelerinde görev aldım. 24 yaşında Gençlik Kolları Genel Başkan Vekilliği görevine geldim. 26 yaşında ana kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi oldum. 29 yaşında ise Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildim. Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesi ile kurulan Demokrat Parti’nin Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi oldum. Bu göreve geldiktensekiz ay sonra 15 Haziran 2010 tarihinde partinin politikaları ve girdiği istikametten duyduğumrahatsızlıklardan dolayı görevimden ve parti üyeliğinden istifa ettim. 12 Eylül 2010tarihinde yapılan referandum için Süleyman Soylu’nun öncülüğünü yaptığı “EVET” kampanyası kapsamında ülkenin birçok ilinde çalışmalara katıldım.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Batman’dan AK Parti milletvekili aday adayı oldum. 2011seçim sürecinde Batman’da aktif olarak çalışmalarda bulundum. 2012 yılında AK Parti Genel Merkez AR-GE birim danışmanlığına getirildim. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile birlikte 30 Mart 2014 Yerel seçimi ve 10 Ağustos 2014Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’nin dört bir tarafında düzenlenen çalışmalarda aktif

olarak yer aldım.

Evli ve iki çocuk babasıyım. Kurucusu olduğum şirketimde ticari faaliyetlerimi sürdürmekteyim.