BIST 8.715
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,68
HABER /  GÜNCEL

Barış Güler ve Reza Zarrab adliyede

17 Aralık operasyonunu hedef isimleri arasında yer alan Barış Güler ve Reza Zarrab TBMM Soruşturma Komisyonu'na ifade verdi.

Abone ol

TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde çalışmalarına başladı.

Komisyona tanık sıfatı ile ifade veren ilk isim eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler oldu. Barış Güler, komisyonun sorularına yanıtlamayarak, “Söyleyecek bir şeyim yok” ifadesini kullandı.

Güler'in ardından bugün öğlen saatlerinde Reza Zarrab'a adliyeye geldi. Yanında çok sayıda koruma olduğu görülen Zarrab komisyona "Hastaneden geldim, ifade vermeyeceğim" dedi.
 
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan komisyon mesaisine İstanbul Cumburiyet Başsavcılığı’ndaki dosyaları inceleyerek başladı.

İstanbul Adliyesi’nde gizlilik içinde yürütülen soruşturmada 17 Aralık dosyasında ismi geçen tüm kişiler ifade vermeleri için komisyona davet edildi.

İLK İFADE VEREN BARIŞ GÜLER

Hürriyet'in haberine göre, geçen Pazartesi günü başlayan ifadelere ilk davet edilen isim ise eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler oldu. Komisyonun ifade davetini kabul eden Barış Güler, soruları ise yanıtlamadı ve “Söyleyecek bir şeyim yok” dedi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 16 Ekim’de soruşturmayı tamamlamış aralarında İranlı işadamı Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Arslan’ın da bulunduğu 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Savcı Ekrem Aydıner, takipsizlik kararının gerekçesinde, 17 Aralık soruşturmasının yasa dışı yollarla başlatıldığına vurgu yaparak, delillerin usulsüz toplatılmasını, herhangi bir örgüte rastlanılmaması ve suç unsurunun oluşmadığını belirtmişti. Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Arslan hakkında isnat edilen suçlamalar ise ‘Yardım toplama kanununa muhalefet’ olarak değerlendirildi. Süleyman Aslan’ın evinden çıkan paraların, İstanbul Valiliği’ne gönderilmesine karar verilmişti.