BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.433,08
HABER /  GÜNCEL

Barış gücü evine döndü

Afganistan'da görev yapan birliğimiz yurda döndü. Karşılamada duygusal anlar yaşandı.

Abone ol

Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) çerçevesinde
yürüttüğü Kabil Bölge Komutanlığı görevini tamamlayarak Türkiye'ye dönen 400 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli için 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Korgeneral Güner, sekiz ay süreyle yürütülen Kabil Bölge Komutanlığı görevini tamamlayarak yurda dönen TSK personeline ''hoş geldiniz'' dedi.
Korgeneral Güner, ''Başta Komutanları Tuğgeneral Kasım Erdem olmak üzere bu büyük milleti temsil eden kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, bugün görevlerini başarıyla yapmış olmanın huzuru ve gerektiğinde yeni görevler için hazır olduklarını ifade eden bakışlarıyla karşımızda durmaktadırlar'' dedi.

''NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR''

Türkiye'ye dönen personelin anne ve babalarına da seslenen Korgeneral Güner, ''Her türlü takdiri hak eden bu evlatları yetiştirdiniz, vatana faydalı insanlar yaptınız, ülke menfaatlerini korumak için asker ettiniz. Onlar da sizin yüzünüzü kara çıkartmadı. Sizleri, Türk milletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini başarıyla temsil ettiler. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Onun için sizleri yürekten kutluyorum'' diye konuştu.

Tören sonrasında, yurda dönen askeri personel, aileleriyle bir araya geldi.
Bu sırada, asker kıyafetleri giyen ve elinde Türk bayrağı ve Türk bayrağı
işlenmiş balon taşıyan Barış Şahin isimli bir çocuğun, teyzesinin oğlu Er Şakir
İbret ile kucaklaşması ilgi odağı oldu.

Korgeneral Aslan Güner de küçük Barış'ı bir müddet sevdikten sonra, ''Elinde bayrak var, balon var. İşte Türk milleti böyle büyüyor'' dedi.