BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehir Hayvan Barınağı kapatılacak mı?

Ataşehir Geçici Hayvan Bakım Merkezi'nin yer aldığı barınak arazisiyle ilgili Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy halkı bir imza kampanyası başlattı.

Abone ol

 Kadıköy Belediyesi: Ataşehir Hayvan Barınağı Kadıköy halkına aittir, sattırmayacağız!
Caferağa Hayvan Hakları Komisyonu'nun başlattığı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de destek olduğu imza kampanyasında Kadıköy Belediyesi'nin yıllardır hayvan barınağı olarak kullandığı ancak önceki seçimlerde Bakanlar Kurulu kararıyla finans merkezi olarak belirlenip Ümraniye Belediyesi sınırlarına bağlanan Geçici Hayvan Barınağı arazinin Kadıköy'e ve Kadıköy halkına ait olduğu belirtiliyor.

Kampanyanın yazılı açıklaması şöyle;
Burası Ataşehir Hayvan Barınağı.
Tamamı Kadıköy Belediyesi'ne ait 54 dönümlük bu arazide içlerinde sokağa atılmış, hasta, sakat, ameliyatlı, yaşlı da olan yüzlerce köpek yaşam mücadelesi veriyor. Bu hayvanlara sahip çıkmak Belediye'nin yasal yükümlülüğü.

Barınağı mevcut hayvanlar için daha yaşanabilir kılmak, daha fazla muhtaç hayvanın yaşamasını sağlamak, tam donanımlı bir hayvan hastanesi kurmak, arazinin kalan kısmını büyük bir şehir parkı haline getirmek varken, Kadıköy Belediyesi Istanbul'un en gözde rant alanlarından biri olarak gördüğü bu araziyi elden çıkarıyor. Gerekçesi; bölge finans merkezi olacağından tüm Hazine arazilerinin boşaltılması gereği ve Belediye sınırları değiştiğinden barınak alanının Kadıköy Belediyesi dışında kalması.Yasalar gereği, arazi ve barınak Kadıköy Belediyesi'ne aittir. Belediye'nin bu nedenle açtığı dava da sürmektedir. Dava sonuçlanmadan Maliye Bakanlığı ile takas pazarlığına girilmesi kabul edilemez. Bu takasta barınağın nereye taşınacağı, içindeki hayvanların naklinin nasıl olacağı gibi can alıcı konular konuşulmamaktadır.

Ataşehir Hayvan Barınağı'nın olduğu arazi Kadıköy Belediyesi'nin tapulu malıdır, dolayısıyla Kadıköy halkına aittir ve bir karışına bile dokunulmasına izin vermiyoruz. "

Detaylı açıklama için tıklayınız