BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  MEDYA

Baransu'nun korumaları suç üstü yakalandı!

İddia Der Spiegel'den geldi. İddiaya göre Baransu'nun korumaları bilgisayarına belge yüklerken yakalandı.

Abone ol

Almanya'da haftalık olarak yayınlanan yüksek tirajlı siyasi dergilerden Der Spiegel'de Taraf gazetesi yazar Mehmet Baransu ile ilgili ilginç bir iddiaya yer verildi.

"Erdoğan ve Hainler" başlıklı Daniel Steinvorth imzalı haberde, 30 Mart'ın hükümet için sonun başlangıcı olabileceğine değinilirken, yapılan protestolar hatırlatılarak Başbakan Erdoğan’ın kendisini hiç bu kadar baskı altında hissetmediğine yer verildi.



BARANSU'NUN KORUMALARI SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

Mehmet Baransu’nun ofisine yerleştirilen gizli kameranın uzun zaman sonra açığa çıktığına değinilen haberde Baransu’nun ofisinde kendisini korumakla görevli iki devlet memurunun bilgisayarına aleyhinde kullanılacak bilgiler yüklemek isterken fark edildiği ve müdahale edildiği de belirtildi.

Habere göre Baransu, özel yaşamıyla ilgili bilgi, belge notlar vb. filmleri Youtube yüklemeyi planlayan bu iki kişiyi İstanbul Valiliğine şikayet etti ve yeni güvenlik koruma talebinde bulundu. Ancak bu talebi kabul edilmedi.

Hükümet çevreleri için son zamanlarda Baransu'nun, "Türkiye’nin en çok nefret duyulan gazetecisi" olduğu yorumu yapılan haberin devamında, Başbakan tarafından isim verilerek miting meydanlarında "hain" ilan edildiği ve "vatana ihanet"ten hakkında soruşturma açıldığı vurgulanıyor.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturmasında birçok AKP‘li işadamının, Cemaat'e yakın savcılarca hedef seçildiği iddialarına yer verilen haberde, Erdoğan’ın bir bölümünü kabul ettiği ses kayıtlarının ise hükümete ağır darbe vurduğu aktarılıyor.