BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.426,16
HABER /  GÜNCEL

Baransu'dan bomba MİT iddiaları

MİT-KCK yapılanması için ıslak imzalı bir belgenin varlığından söz etti, bir gazeteciyi de işin içine kattı.

Abone ol

Gazeteciler.com'un haberine göre  MİT tarafından izlendiğini iddia eden ve peşindeki iki kişiyi yakalatan Taraf yazarı Mehmet Baransu, bugün bomba iddialar ortaya attı.

Önce MİT'in kendisini takip etmesi mevzusuna açıklık getiren Baransu, "kimin emriyle neden takibe başlandığını biliyorum. Şimdilik susuyorum" dedi.

Elinde belgeler olduğunu belirten Baransu, bunları bugün savcılığa teslim edeceğini ve kendisini izleyen MİT'çilerin içeri gireceğini söyledi.

MİT'TE TEMİZLİK OLACAK

Mehmet Baransu yazısının ikinci kısmını ise MİT'le ilgili imalarla dolu ithamlara ayırdı. MİT'teki temizliğin Ankara'ya rağmen devam edeceğini öngören Baransu, "Neler mi olacak bu temizlikte?" deyip çok konuşulacak şu imalarda bulundu;

"Daha önce kapatılan hırsızlıklar, cinayetler, katliamlar, darbe planlarına ortaklıklar tek tek ortaya çıkacak. Bir MİT'çinin emriyle kendisine görev verilen bir gazeteci. Araca yerleştirilen uzaktan kumandayla aracın kilitlenmesi sonucu İstanbul'da yaşanan bir cinayet. Kaza sonrası araçta yapılan temizlikler. Cihazların sökülmesi. Araçta bulunan el çantasındaki çok önemli bir dosyanın nasıl ortadan kaldırıldığı.

YILMAZ İLE İLGİLİ CD'LER

Geçmişte, özellikle Mesut Yılmaz'ın ANAP'ı döneminde piyasaya sürülen bazı karalama kampanyası ve CD'leri kimlerin hazırladığı. Şuan emekli olan üst düzey MİT'çinin buradaki rolü. Katliam yapan bazı sol örgütlerle MİT-akraba ilişkisi. Refah Partisi ve AK Parti'nin kapatılma davalarında etkili olan "Malatyalı" grup. Başındaki isim. Ve bu ismin kuruma aldırdığı ve halen Hakan Fidan'ın çevresinde olan 20'nin üzerindeki kişi. Bu kişilerin derin ilişkileri. Devletin karanlık yüzünün MİT aynası. Ve daha fazlası bu süreçte ortaya çıkacak.

ISLAK İMZALI BELGE VAR

MİT-KCK yapılanmasıyla ilgili de şunları söyleyeyim. Ortalıktaki toz bulut kalktığı anda, ıslak imzalı bir belge ortaya çıkarsa, bugün konuşanlar o gün neler diyecekler? Ayrıca bu ıslak imzalı belgenin Başbakan Erdoğan'a brif edilip edilmediğini de merak ediyorum. Güneydoğu'da oynanmak istenen büyük bir oyun bozuldu ve bu oyunun içinde de bazı yabancı devletler var. MİT sanırım bu oyunu göremedi ve de hata üstüne hata yaptı.

KIRGINLIKLAR VAR

Mehmet Baransu'nun yazısının son kısmına yerleştirdiği üstü kapalı mesaj ise merak konusu oldu. "Kalplerinde kalıyor, söyleyemiyorlar" dediği kimler?

"Sayın Başbakan'ın liderlik, vizyon, dünyaya bakış açışı, prensipler, kurallar vs. ile istikrarlı yükselişi karşısında son bir yıldır yakınındakilerden kimler değiştiyse, bugün olanlardan da aslında onlar sorumlu. Bu özellikler tam ters bir noktaya geldi. Çok iyi biliyorum ki Sayın Erdoğan'ın dünya lideri olabilmesi için yıllarını harcayan birçok kişi bu durumdan çok rahatsız. Bu rahatsızlıklarını da bana iletiyorlar. Ama aralarında var olan iletişim sorunu nedeniyle bunlar sadece kalplerinde kalıyor ve kendisine söyleyemiyorlar. Eğer bir yıllık süreç acemiler kadrosu yapılanması değilse, Truva atı olması sadece partiyi, Başbakan'ı değil, ülkeyi de felakete götürür. Derin devletin istediği tam da bu.

Yazımı dinde bir kural olarak açıklanan bir düsturla bitireyim. "Zarara rızasıyla girene merhamet edilmez."