BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  MEDYA

Baran Barış Kahtalı kimdir aslen nereli O Ses Türkiye ikizler asıl mesleği ne?

Baran Barış Kahtalı kimdir, kaç yaşındalar, aslen nereliler soruları O Ses Türkiye final gecesini izleyen seyircilerin gündeminde. Beyaz'ın takımında olan Baran Barış Kahtalı ikiz kardeşler İstanbul'dan yarışmaya katıldı daha ilk elemede performansları ile sahneyi yıktı. Peki favoriler arasında olan Baran Barış Kahtalı O Ses Türkiye 2019 şampiyonu olabilecek mi?

Abone ol

O Ses Türkiye 2019 finale kalanlar netleşti, bu akşam son kez final sahnesine çıkacak isimler belli oldu. O Ses Türkiye finalinde bu akşam toplam 6 yarışmacı yarışaca. Beyaz 3 yarışmacısı ile, Murat Boz 2 yarışmacısı ile Hadise ise 1 yarışmacısı işe final sahnesinde olacak. Seda Sayan ise finale yarışmacı çıkaramayacak.

Beyaz final sahnesine en çok yarışmacı taşıyan yarışmacı oldu. Bu akşam O Ses Türkiye finalinde Beyaz'ın takımından 3 yarışmacısı yarışacak. Büyülü sesleri ile daha ilk elemede 4 jüriyi de kendine döndürmeyi başaran Baran ve Barış Kahtalı kardeşler finalistler arasında. Peki kimdir bu genç yetenekler Barış ve Baran Solar...

İkiz kardeş olan Barış ve Baran Solar, O Ses Türkiye’ye katıldıkları gün hayatları hakkında bilgi vermişti.

Üniversiteyi Milli Eğitim bursuyla İtalya’da okuyan Barış Solar, İstanbul’dan; öğretmenlik yapan Baran Solar ise Ankara’dan yarışmaya katılıyor.

33 yaşında olan ikili 12 yıldır müzikle ilgileniyor. Rahmetli babaları cezaevinde çalışan Solar kardeşler, bağlama çalmayı mahkumlardan öğrendiklerini söylediler.

O Ses Türkiye sahnesinde ilk olarak “Girme Yola Sen” şarkısını seslendiren ikili, 4 jüri üyesini de kendilerine döndürmeyi başardı. Barış ve Baran Solar, O Ses Türkiye'ye Beyazıt Öztürk'ün takımında devam etme kararı aldılar.

O SES TÜRKİYE NASIL OY KULLANILIR: O Ses Türkiye'de desteklediğiniz finaliste oy atmak için yarışmacının adını 1890'a SMS atabilir ya da TV8 Yan Ekran uygulamasıyla destek olabilirsiniz O Ses Türkiye de gönderdiğiniz her oy için 2,69 TL ücret ödersiniz.

TV8 YAN EKRAN UYGULAMASI NASIL YÜKLENİR: TV8 yan ekran uygulamasını App Store ve Google Play Store'dan indirebilir, giriş yaptıktan sonra ekranda verilen süre içinde oy kullanabilirsiniz.

BEYAZIT ÖZTÜRK KİMDİR:  Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969 yılında Bolu'da dünyaya geldi. Kısaca Beyaz olarak bilinmektedir. Babasının polis olması sebebiyle, ilk ve orta öğrenimini Anadolu’nun farklı illerinde bitirdi. O zamanlar iki aşamalı olarak yapılan üniversite giriş sınavının ilk aşamasını geçip ikincisini kazanamayınca, resim yeteneğini değerlendirebileceği düşüncesiyle güzel sanatlara yöneldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Heykel Bölümünü kazandı. Aynı zamanda lisanlı basketbolcu olan Beyazıt Öztürk, üniversite eğitimini devam ettirirken, bir yandan da radyo programcılığıyla ilgilenmeye başladı.

Özel televizyon kanallarının ve radyoların sayısının hızla arttığı bir dönemde, ev arkadaşıyla birlikte Eskişehir radyolarında çalışmaya başladı. Ancak “r” harfini telaffuz edememesi nedeniyle, sunuculuk isteği reddedildi ve sadece program hazırlamakla yetindi. Yine de kuralları aşarak sesini dinleyicilere ulaştıran Beyazıt Öztürk, farklı ve esprili tarzıyla beğeni topladı.

Sonrasında, ev arkadaşının kurduğu “Genç Radyo”da program sunmaya devam etti ve arkadaşlarıyla birlikte, siyasi içerikli bir mizah dergisi olan “Gına”yı çıkarmaya başladı. “Beyaz” takma adını ilk defa bu dergi için çizdiği karikatürlerin altında kullandı. Eskişehir’de geçirdiği bu dönemde, iki heykel, iki seramik, bir karikatür sergisi açan Beyazıt Öztürk, son olarak da bir karma seramik sergisine katıldı.

Number One TV'de geçirdiği uzunca bir zamandan sonra, başka bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçti. Ancak, Öztürk'ün adının ülke çapında bilinir hale gelmesinin nedeni olan asıl program, günümüzde de halen yayınlanmakta olan "Beyaz Show"dur. İlk olarak 1996 yılında Kanal D'de yayınlandıktan sonra 2000-2002 tarihleri arasında yoluna Star TV'de ekranlara gelen program, 2003 ilkbaharınnda eski kanalına döndü 16. yılını dolduran programını sunmaya devam eden Beyaz, programının bünyesinde YouTube eşdeğeri bir internet sitesi olan "pikniktube.com"u da yönetiyor.

1997'de yapımcılığını Atıf Yılmaz'ın üstlendiği, Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'ın başrollerini paylaştığı "Nihavend Mucize" adlı filmde oynayarak, sinema sektöründe de yer almaya başladı. 2005 yılında, "O Şimdi Mahkum" adlı filmdeki rolünün ardından, yine aynı yıl, Haluk Bilginer'le birlikte başrollerini oynadığı "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" filminde, oyunculuk yeteneğini tam olarak sergileme fırsatı buldu.

Bu filmdeki performansıyla, 2006'da Sadri Alışık adına düzenlenen sinema ödüllerinde, "En İyi Erkek Oyuncu" dalında ödüle layık görüldü. Kanal D'de 2002'de yayınlanan Biz Size Aşık Olduk adlı dizide Cem rolüyle ve 2004'te yayınlanan Karım ve Annem dizisinde Levent rolüyle ekranlarda karşımıza çıktı. 2005 yılında Candan Erçetin ile beraber Yıldızların Altında müzikal tiyatrosununun başrolde yer aldı.Televizyon çalışmalarının yanı sıra 1999 yılında "Beyaz Türküler" adlı bir de türkü albümü çıkardı. Birçok reklam ve müzik klibinde oynamasının yanında, Aktüel dergisinde, "Kardan Adam" adını verdiği köşe yazıları yazmıştır.

Üniversite yıllarında heves ettiği radyo programı sunuculuğundan, modern kültürün yeni eğlence stillerinden biri haline gelen stand-up'çılığa ve oradan televizyon ekranlarına sıçrayan ilginç bir kariyere sahip olan Beyazıt Öztürk; ironik bir biçimde "r" harfini telaffuz edememesine rağmen program sunuculuğu yapmış ve beklenilenin aksine oldukça büyük ilgi görmüştür. Eğlence ve komedi unsurlarına ağırlıklı olarak yer verdiği talk-show'unu yıllardır devam ettirmekte ve popüler kültürün bir parçası olmasına rağmen, değişmeyen çizgisiyle Türk halkından büyük beğeni toplamaktadır. Sahne ve televizyon yaşamının başlangıcından beri adının kısaltılmış hâli "Beyaz"ı kullanmaktadır. Ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.