BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
HABER /  GÜNCEL

Bankamatikte unutulan karttan para çekince

İşsiz adam bankamatikte bir kart unutulduğunu görünce şeytana uydu ama kameraları unuttu.

Abone ol

Anatalya'da işlem yapmak istediği bankanın ATM'sinde kart unutulduğunu gören 42 yaşındaki Ö.B., hesapta bulunan 600 TL'yi çekti. Bu parayla kendi kredi kartı borcunu ödeyen Ö.B., güvenlik kameralarından saptanarak yakalandı.

Bir otelde garson olarak çalışan R.B. geçen 4 Ocak sabahı bir bankanın Çallı'daki ATM'sine gelerek hesabından 150 TL çekti.

Çalıştığı işyerinin servisinin geldiğini gören R.B., “Başka bir işlem yapmak istiyor musunuz?” aşamasında kartını unutarak bankamatikten ayrıldı.

İşyerine gittiğinde kartını almadığını hatırlayan R.B. hemen bankayı arayarak durumu bildirdi. Banka görevlileri hesapta kalan 600 TL'nin de çekilmiş olduğunu söyledi. Bunun üzerine polise giden R.B. parasını çeken kişinin bulunmasını istedi.

Olay üzerine araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis R.B.'den sonra bankamatiğe gelen Ö.B.'nin işleme devam ettiğini ve çektiği 600 lirayı da aynı bankamatikten kendi kart hesabına yatırdığını belirledi.

Polis ekipleri, dün akşam saatlerinde Ö.B.'yi evinde gözaltına aldı. Ö.B, polisteki sorgusunda suçunu itiraf ederek işsiz olduğu için yaptığını söyledi.