BIST 9.507
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.491,72
HABER /  GÜNCEL

Banka kredisi sonunu hazırladı

Rüya gib bir düğünle evlendi. Her şey güzel başlamıştı ama bankadan çekilen kredi sonun başlangıcı olmuştu.

Abone ol

29 Aralık’ta İstanbul’da Halk Bankası’nı soyarken kasığından vurulunca ölen Murat Yeşil’in hayatı tam bir ibret öyküsü. İşte düğün yapmak için aldığı krediyle borç batağına gömülen Yeşil’i banka soyguna kadar götüren talihsizlikler dizini

Reklam ve turizm işleriyle uğraşan Yeşil, 2005’in Kasım ayında tutkulu bir aşk yaşadığı bilgisayar öğretmeni Esengül Yeşil’le, rüya bir gibi düğünle dünya evine girdi. Yıllardır yaptığı birikim düğün masraflarına yetmeyince bir bankadan 1 milyar 600 milyon TL’lik kredi çekti. Ve Yeşil, ilk gençlik yıllarından beri hayalini kurduğu muhteşem bir törenle hayatının en önemli imzasını attı.

BORÇLARI KATLANDI
Evliliklerinin ilk birkaç ayı peri masallarındaki çiftleri bile kıskandıracak kadar güzel geçti. Fakat altı ay sonra postacının eve bıraktığı bir tebligatla birlikte mutluluklarına kara gölgeler düştü. Bankadan aldıkları 1 milyar 600 milyon TL’lik borç ödenmeyince 6 milyar TL’ye çıkmıştı. Mutsuz olmasın diye başına gelenleri eşinden saklayan Yeşil, kendi imkanlarıyla borcun bir kısmını ödediyse de bu bir işe yaramadı. İşleyen faizlerle birlikte borç sürekli arttı. Bir çıkış yolu arayan Yeşil, arkadaşlarıyla birlikte borçlanarak Bakırköy’de bir restoran açtı. İşler iyiye gidince arkadaşları iki ay sonra Yeşil’i hiçbir gerekçe göstermeden ortaklıktan ayrılmak zorunda bıraktı.

ORTAKLARINDAN KAZIK
Banka borçlarına iş kurmak için aldığı borçlar da eklenince Yeşil, iyice darboğaza girdi. Yedi ay boyunca sürekli kendisini dardan kurtaracak bir projenin peşinden koşan Yeşil, mahkeme kanalıyla gelen ikinci bir tebligatla yıkıldı. Arkadaşlarının zoruyla ortaklıktan ayrıldığı restaurant kapanmış ancak geride milyarlarca elektrik, telefon ve su borcu kalmıştı. Onu ortaklıktan atan arkadaşları meğer restoran Yeşil’in üzerine yapmışlardı. Dolayısıyla borcun tümü üstelik de yasal faizleriyle birlikte onun üzerine kaldı.

KÖŞEYE SIKIŞTI
Artık iyice köşeye sıkışan Yeşil, öldürücü bir darbe daha aldı. Karısı kendisine borçla bir araba almıştı. Tam bu sırada Yeşil’in borçlarını öğrenen Esengül Yeşil, maaşıyla bu borçları ödemeye başlayınca arabasının taksitlerini aksattı. Arabayı aldıkları kişi de gelip borca karşılık arabasını geri aldı. Gırtlağına kadar borca batan Yeşil, boynuna geçirilen ilmekten kurtulmak için çevresinden borç para aldı. Aldıklarının tümünü borcunu kapatmak için bankaya yatırdı, ama aldığı borcu zamanında ödemeyince tehdit telefonları almaya başladı. Aldığı tehditlerle hayatı kabusa dönen Yeşil, son bir çare olarak eski işine, turizm ve reklam sektörüne dönüş yaptı ancak burada da başarılı olamayınca iyice içine kapandı. Günler geceler boyunca bir köşeye çekilip kara kara düşünen Yeşil, çevresiyle bütün ilişkisini kesmişti. Eşi ve ailesi onun psikolojik sağlığından endişe ediyorlardı.

SOYGUNA KARAR VERDİ
Ne düşündüğüyle ilgili renk vermeyen Yeşil, gecelerce süren bu uzun yalnızlık anlarında banka soymaya karar vermişti. Elindeki son parayla kuru sıkı tabanca aldı, defalarca Bahçelievler Çalışlar Caddesi’ndeki Halk Bankası’na gidip geldi. Birkaç kez prova yapan Yeşil, cuma günü kar maskesini takarak bankaya girdi. Ancak 50 bin YTL’yi alıp kaçarken banka güvenlik görevlisinin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti. Muhteşem bir düğünle evlenme hayali işte Murat Yeşil’e böyle bir son hazırladı...

Önce kalp krizi sanılmıştı
POLİSİN kolları arasında yürüyerek Bahçelievler Polis Merkezi’ne götürülen Murat Yeşil, aniden düşüp hayatını kaybetti. Yeşil’in ilk başlarda korkudan kalp krizi geçirip öldüğü açıklandı. Ancak otopside güvenlikçinin silahından çıkan kurşunlardan birinin Yeşil’in kasığına saplandığı ve iç kanamadan öldüğü anlaşıldı. Murat Yeşil’i silahla öldüren güvenlik görevlisi Gökhan D., savcıya ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Murat Yeşil’in cenazesi ise dün Adli Tıp Kurumu’ndan yakınları tarafından alınarak Sinop Erfelek ilçesi Başaran Köyü’ne götürüldü.

Kaynak: www.vatanim.com.tr