BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

Bank Asya'nın tamamına el konuldu

TMSF tarafından daha önce yüzde 63'üne el konulan Bank Asya'nın tamamına el konulduğu bildirildi.

Abone ol

TMSF tarafından daha önce yüzde 63'üne el konulan Bank Asya'nın tamamına el konulduğu bildirildi.

4 ay önce Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin yüzde 63'üne el koyan BDDK, aldığı yeni bir kararla bankanın bütün hisselerini TMSF'ye devretti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK, Bank Asya'yı 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 71/b maddesi gereğince TMSF Fon Kurulu'na devrine oy birliği ile hükmetti.

BDDK'dan yapılan açıklamada, Bank Asya'daki fonların sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiğinin ortaya çıktığı kaydedildi.

BDDK geçtiğimiz Şubat'ta Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümüne el koyarak yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devretmişti.

3 Şubat 2015 tarihli kararla 9 kişiyi Bank Asya yönetimine atayan BDDK, eksik evrakların tamamlanmasını istedi.

Kurucu ve imtiyazlı 185 ortaktan 122'si hakkındaki değişiklikleri 2011 yılından itibaren BDDK'ya bildirilmesi istenen 4 ay önceki el koyma kararının ardından kurul bir yandan da bankanın kayıtları ve hesaplarını incelemelere başladı.

Aradan geçen 4 aylık sürede, imtiyazlı ortaklardan istenen belge ve bilgilerin kurula ibraz etmesini beklendi.

BDDK, 30'dan fazla kişinin eksik bilgisinin bir türlü verilmemesi üzerine bugün son kez toplanarak bankanın tümüne el koymaya karar verdi.