BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,07
HABER /  EKONOMİ

Bank Asya hisselerine neler oluyor?

Borsada ikinci kez işleme kapatılan Bank Asya hisseleri saat 14.45 itibariyle yeniden işlem sırasına açıldı, bankadan açıklama geldi.

Abone ol

Bank Asya ilk işlemlerde yüzde 10,94 düşüşle 0,57 TL'lik taban fiyattan açıldıktan sonra, yüzde 10,94 artışla 0,71 lirayla tavan fiyatı gördü. Hisseler ikinci seansta yarım saat işleme kapalı kaldı.

Bank Asya hisseleri, güne yüzde 10.94 kayıpla 0.57 lira olan taban fiyattan başladı. Ancak devam eden işlemlerde yüzde 10,94 artışla 0,71 lirayla tavan fiyatı gördü ilk seansı bu seviyeden kapattı.

Hisselerin Pazartesi gününden bu yana kayıpları yüzde 54 olmuştu. Hisseleri 7 Ağustos'ta 1,24 liradan işleme kapatılan ve Pazartesi günü işleme açılan Bank Asya, hafta başından bu yana her seansta taban fiyatı gördü.

BANK ASYA'DAN AÇIKLAMA

Bank Asya ilk seansın kapanışının ardından KAP'a yaptığı açıklamada, "Bankamız ile ilgili olarak, mevcut durum itibariyle kamuya açıklanmış olanlar haricinde, kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durum bulunmamaktadır" denildi.

YENİDEN İŞLEME AÇILDI

İkinci seansın başında Borsa İstanbul tarafından işleme kapatılan hisseler saat 14.45'te işleme açıldı.

İŞLEME KAPATILMA NEDENİ

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü, Bank Asya hisselerini borsa yönetmeliğinin 25. maddesi b bendini gerekçe göstererek geçici olarak işleme kapattı.

KAP'a yapılan açıklamada hisselerin işlem sırasının açılış zamanının daha sonra duyurulacağı belirtildi. Söz konusu yönetmelik maddesi, "Bir menkul kıymet için sağlıklı bir piyasa teşekkül etmesini önleyecek şekilde anormal fiyat ve/veya miktarda alım satım emirlerinin Borsaya intikal etmesi veya diğer unsurların ortaya çıkması" halinde hisselerde işlemlerin yedi güne kadar durdurulmasına imkan veriyor.

SERMAYE ARTIRIM KARARI ALMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta başında BDDK'nın Bank Asya konusunda adım atması gerektiğini belirtmiş, faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü ve tüm talepleri yerine getirdiğini kaydeden banka ise sermayesini nakden yüzde 25 artırma kararı almıştı.