BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
DÜNYA

Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlar'ın dramı

Bangladeş tam 40 yıldır Myanmar'da yaşayan Arakan Müslümanları'nın iltica sorunuyla yaşıyor. Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Bangladeş'e tam 74 bin Rohingyalı Müslüman göç etti.

Bangladeş tam 40 yıldır Myanmar’da yaşayan Arakan Müslümanları’nın iltica sorunuyla yaşıyor. Geçtiğimiz Ekim ayından bu yana Bangladeş‘e tam 74 bin Rohingyalı Müslüman göç etti. Arakan Müslümanları Myanmar’ın Kuzey Arakan Eyaleti’nde uğradıkları etnik temizlikten kaçıyor.

Rahmetullah, Bangladeş‘teki Arakanlı Mülteci: “Ben hızla kaçarken, hızlı koşamayan yaşlı insanlar öldürüldüler. Birçok kadın ve kız gözlerimin önünde öldürüldü.” dedi

 Myanmarlı askerlerin Kuzey Arakan’da yer alan köylerine saldırdığını ve 22 kişiyi öldürdükleri söylüyor. Katliamdan sadece 8 kişi kurtulmuş. Askerler köylüleri sıraya dizmiş ve hepsine dayak atmış.

Zannat sadece 15 yaşında. Ekim ayındaki olaylarda o da tecavüze uğramış. Yapılan askeri operasyonlar sebebiyle ikinci defa Bangladeş‘e kaçmak zorunda kalmış.

Birleşmiş Milletlere göre Rohingyalar dünyanın en çok eziyet gören etnik gruplarından biri ve Myanmar kendilerine karşı insanlık suçu işliyor.

Kaynak: Euronews

Sitene Ekle