BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'un avukatı canlı yayında çıldırdı

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna ve Balyoz davası sanıklarının avukatı Celal Ülgen arasında sert darbe tarışması yaşandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 12 Eylül darbecilerine yargı yolunun açılmasının tartışıldığı programa Yeni Şafak yazarı Salih Tuna ve Balyoz davası sanıklarının avukatı Celal Ülgen'in tartışması damgasını vurdu.

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın yönettiği "Ne oluyor?" adlı canlı yayınlanan programda Balyoz'un 1 numaralı sanığı Çetin Doğan'ın ağır eleştirileri öne çıktı.

Salih Tuna'nın "Balyoz'un örnek aldığı bir darbeyi mahkum ederken, diğer darbeye niye aynı tutum ortaya koymuyor?" sözleri Ülgen'i çileden çıkardı. Ülgen de bu soruya "Balyoz harekat planı denen düzmece planı yapmışlarsa bunlar da şerefsiz oğlu şerefsizlerdir" sözleriyle cevap verdi.

Yazar Salih Tuna, Ülgen'in 12 Eylül darbecilerini eleştirmesini överken, 12 Eylül darbesinden esinlenerek hazırlandığı iddia edilen Balyoz darbe planının temelini oluşturan Bayrak harekat planını neden eleşirmediğini sordu:

DARBELERİ NİYE AYIRIYOR?

"Balyoz davasının avukatı aynı zamanda. Balyoz'un örnek aldığı bayrak darbe planıyla birlikte 12 Eylül var. Balyoz'un örnek aldığı bir darbeyi mahkum ederken, diğer darbeye niye aynı tutum ortaya koymuyor? Demek ki yurtsever darbeler var yurt sevmeyen darbeler var.  Darbeler kendi içinde bölünüyor."

ŞEREFSİZ OĞLU ŞEREFSİZLER

İşte bu soru Ülgen'i çıldırtmaya yetti. Düzmece olduğunu iddia ettiği Balyoz planı hakkında açtı ağzını yumdu gözünü:

"Eğer Balyoz darbe planını savunduğum müvekkillerin yapmışsa ister bayrak harekat planından ister hangi plandan almışlarsa almışlar çok aşağılık davranmışlar. Açık ve net, şerefsiz davranmışlar. Ama bütün bunlara rağmen bahsettiğimiz emperyalist güçler TSK'yı saf dışı etmek ve o emperyalist emellerine Güneydoğu'da Kürt devleti kurmak, Karadeniz'e çıkmak, Akdeniz'e egemen olmak için kullanıp yerli işbirlikçileriyle ve bir takım oligarşik güçlerle Balyoz harekat planı denen düzmece planı yapmışlarsa bunlar da şerefsiz oğlu şerefsizlerdir. Bunu da hep birlikte söyleyebiliyor muyuz?"

VATAN MEVZUYSA

Ülgen'in bu sert sözlerine Tuna'nın cevabı gecikmedi:

"Ama bunu  iyi ki Balyoz'a bağlayabildiniz. Yoksa daha önceden cümleyi bitirmiş olsaydınız vatan mevzu bahisse gerisi teferruattır diye bağlayabilirdiniz. Ben bir ara korktum yani öyle bir retorik ortaya koydunuz ki ama.. Bence hukukçu siyasal arka planından ziyade olağan giden şeylerden bahsetmesi gerek miyor mu?"