BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'da 4 askere darbe kelepçesi!

Balyoz Planı soruşturması kapsamında 4 muvazzaf daha tutuklandı!

Abone ol

''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa İlhan ve Kurmay albaylar Ender Kahya ve Önder Çelebi tutuklandı. Şüpheli Kurmay Albay Yusuf Afat serbest bırakılırken, tutuklu askerler darbeye teşebbüsle suçlandı!

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramalarda ele geçirilen ve Balyoz Darbe Planı’nın devamı olduğu öne sürülen belgelerle yürütülen soruşturma kapsamında Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu ve Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa İlhan’ın da aralarında bulunduğu 5 muvazzaf asker, merkez komutanlığı’na ait bir araçla Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili Savcı Hüseyin Ayar, ifadeleri aldıktan sonra, Koramiral Erenoğlu, Tuğgeneral İlhan ve Kurmay Albaylar Ender Kahya, Yusuf Afat ve Önder Çelebi’yi, tutuklanma istemiyle İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine sevk etti. Mahkeme Kurmay Albay Yusuf Afat hariç diğer dört muvazzaf asker için darbeye teşebbüs etmek suçundan tutuklanmasına karar verdi.

AMİRAL'İN İKİNCİ İFADESİ

Koramiral Erenoğlu, geçtiğimiz yıl Mayıs’ta da Balyoz’dan ifade vermiş ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Ayrıca Erenoğlu’nun ve Kumay Albay Önder Çelebi’nin adı Amirallere Suikast iddiasıyla hazırlanan 2.iddianamede de geçiyor. Erenoğlu’nun kardeŞi için Çelebi’nin ise kuzeni çürük raporu aldığı iddiası yer alıyor.

SKANDAL SES KAYITLARINDA ADI GEÇİYORDU

Tuğgeneral İlhan’ın adı 2007’de bir üsteğmen ve bir yarbay arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında geçmişti. İddiaya göre iki subay konuşmalarda teröristlerden “adamlarımız” diye bahsediyor ve Heron’ların düşürülmesi ya da koordinatlarının değiştirilmesini istiyordu. Aynı ses kaydında Tuğgeneral İlhan’dan da bahseden iki asker, İlhan’ın Genelkurmay’dan izinsiz yurt dışına çıktığı ve DHKP-C’li akrabasının cezaevinde kaldığı dönemde adres olarak İlhan’ın lojmanını gösterdiği öne sürülüyordu. Bu ses kaydının ardından 2010 YAŞ’ta İlhan, Heron’ların bağlı olduğu birlik olan Diyarbakır’a atanmıştı. İlhan, 2011 YAŞ’ta da terfi ederek Uçuş ve Yer Emniyeti Değerlendirme Denetleme Dairesi Başkanlığı’na atandı.